מיעוט זרע בבדיקות וטיפול

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• מיעוט זרע בבדיקות וטיפול
    צילי
    26/02/2017

שלום פרופ',
    בעלי ביצע 3 בדיקות זרע ובשלושתם התוצאה לא הייתה טובה... הבעיה העיקרית היא מיעוט קיצוני בתאי זרע. בבדיקה האחרונה נכתב: לאחר סרכוז בנפח של 0.3 מ"ל נצפו 600 אלף תאים בתנועה ו- 5 מליון תאים ללא תנועה. עקב מיעוט בתאי זרע לא בוצעה בדיקה מורפולוגית. גם בבדיקות הקודמות התוצאות היו דומות... בנוסף הוא ביצע בדיקות דם: טסטוסטרון 10.9, lh 9.3; fsh 18.7; פרולקטין 438.
    הרופא שלנו כמובן העביר אותנו ישירות לivf. כעת אני בסבב טיפולים; אני בת 27 ובעלי בן 32. למרות שאנחנו בטיפולים אני מוטרדת מהעניין שלא ביררנו לעומק את סיבת הבעיה ואני חוששת שהמצב יתדרדר בעתיד או שמא המצב יפגע בעוברים בזמן הטיפול. יש לצייין שעברתי שאיבה של 10 ביציות, 8 הופרו אך רק 3 עוברים הוקפאו. האם הם לא שרדו בגלל מצב הזרע או אולי כי הביציות לא היו בשלות? והאם במצב של מיעוט כזה בהכרח משתמשים במיקרומניפולציה? אשמח לתשובות האם יש פיתרון למצב של בעלי או האם אפשר לשפר את מצב הזרע.
    תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיעוט זרע בבדיקות וטיפול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיעוט תאי זרע

פרופ` בנימין ברטוב
    27/02/2017

בדר"כ מומלץ במצבכם לבצע IVF במיקרומניפולציה עם מיון מוקדם של שיטת ברטוב להצלחה בIVF, שממיינת את התאים התקינים מורפולוגית ביום שאיבת הביציות. צאחר ואת צעירה, כדאי לשלול מצב של זיהום חיידקי אצל הבעל וכן לשלול מצב של וריקוצל(ורידים מורחבים באשכים), באמצעות דופלר אולטראסאונד.
    2 המצבים הלוו באם קיימים, ניתן לטפל ולקוות לשיפור איכות הזרע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו