בקע דו צדדי + אזוספרמיה

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• בקע דו צדדי + אזוספרמיה
    רועי
    30/05/2017

בגיל ארבע (שנת 94) ביצעו לי ניתוח תיקון בקע צו צדדי. בגיל 18 עברתי ניתוח וריקוצל דרגה 3. היום כשבדקו אותי כבר אין וריקוצל. כבר שנה וחצי אני ואשתי מנסים להרות ללא הצלחה. בבדיקות זרע שביצעתי באסותא במשך מעל חצי שנה (4 במספר) לא נמצאו תאי זרע כלל.
    הורמונים, אלטראסאונד, קריוטיפ וכרומוזום תקינים, משקל תקין (74 קג)
    האורולוג המליץ לבצע ניתוח MESA , דקירות באשך והוצאת זרע ישירות מהמקור.
    אין לי מניעה לבצע את הניתוח אך החוסר וודאות האם זאת באמת חסימה או לא הורגת אותי.
    אם כל הטכנולוגיה של היום איך אין טיפול דיאגנוסטי בארץ לאיתור החסימה ? ואם יש טיפול, ומוצאים חסימה. האם ניתן לתקן את החסימה במקום תהליך דקירה מזיק לאשך?

אני תוהה למה לא לטפל בבעיה עצמה שהיא החסימה (פתיחת החסימה, תיעול מחדש של צינורית הזרע....) ואולי להשיג הריון טבעי לבין דקירת האשך, סיכון בתפקודו, סיכון בייצור הטסטוסטרון, ונזק פסיכולוגי לא קטן לגבר.

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקע דו צדדי + אזוספרמיה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע ואסאוספרמיה

פרופ` בנימין ברטוב
    06/07/2017

סליחה רועי, כנראה השאלה התפספסה.
    כאשר מדובר על חסימה, מתכוונים לאפשרויות שונות של הפרעה במעבר הזרע דרך התעלה הזכרית, אשר יכולה להוות מעצור בתהליך ייצור הזרע באשכים, או הפעלת כוח חיצוני על צינור מוליך הזרע וחסימתו ע"י חיידקים הגורמים לדלקת באיזור. נושא זה מאוד מורכב, וחשוב להתייעץ על כך עם אורולוג מומחה ועם המרכז שלנו כדי שנוכל לעבוד יחד בשיתוף פעולה להצלחת הטיפול והבאת ילדים לעולם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו