חוסר זרע שהשתפר לבודדים בתנועה

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• חוסר זרע שהשתפר לבודדים בתנועה
    מנשה
    08/06/2017

שלום רב. בן 29, בריא.
    לפני כחצי שנה אובחנתי כאזוספרמי(חסר זרע מוחלט) יחד עם וריקוצלה קלה עד בינונית._FSH גבוה, אין בעיה גנטית וקריוטיפ תקין, אשכים מאוד קטנים סביב 7 סמ"ק)
    לאחר שינוי תזונה, אי שתיית אלכוהול ועישון בתוספת דיקור סיני, ויטמינים(E+אבץ) היה שיפור מאוד גדול. בחודשיים האחרונים הקפאתי 7 מבחנות של בודדים בתנועה יפה שבכל אחת מהם יש סדר גודל של 100-150 תאי זרע בתנועה.
    אני נשא של הפטיטיס B ברמת וירוס מאוד נמוכה. מה שאומר שאני יכול לבצע הקפאות וטיפולים אך ורק בהדסה או רמב"ם.
    עשינו השבוע סבב ראשון שלא הביא להפריות בכלל(12 ביציות).
    הרופא לא יודע להגיד לי אם זה בגלל הזרע אבל מניח שאם לא היו הפריות בגלל כנראה שזה בגלל הזרע.(בשל הרקע ממנו באנו)
    במעבדה אמרו שכדאי לעשות עוד סבב אחד והפעם לעשות פעולה של אקטיבציה לביצית ושזה יכול לעזור ליצור הפריות.
    רציתי לדעת, אם מבחינת הזרע, אחרי השיפור הגדול שהוא עבר בחודשים האחרונים האם יש לי עדיין תקווה?
    האם יש בדיקות מסוימות שאני יכול לעשות לזרע בכד'י שנוכל לדעת איך להתנהל( ברמב"ם אין ממש פתרונות)?

*ניסיתי לדבר עם מישהו ששוטף את הזרע מהוירוס בכדי להביא את הזרע למעבדת ברטוב, הוא טען שהכמות של הבודדים שיש לי לא תשרוד את השטיפה ושאין טעם מנסיונו.

תודה רבה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אזואוספרמיה

ד''ר אליעזר גירש
    17/06/2017

שלום מנשה,
    אשכים קטנים של 7 מ"ל מראים על כך שכנראה הייתה פגיעה בהתפתחות האשכים ולא ברור באיזה שלב: בשלב העוברי או בשלב המעבר מילדות לבגרות מינית. בגלל פגיעה בהתפתחות האשכים קיימת גם פגיעה בתקינות תאי הזרע, במיוחד כשמדובר בייצור תאי זרע בודדים. כרגע אין לך מה להפסיד ואתה יכול להמשיך בתהליך הפריה חוץ גופית. אולי יהיה מזל ואחד מתאי הזרע יתנו הפריה תקינה.
    לגבי המשך הטיפול צריכה להיות החלטה של שני בני הזוג כי הבעיה היא אצלך, אבל טיפול (וסבל) עוברת גם בת זוגתך.
    צריכים מראש להחליט באיזה שלב ולאחר כמה מחזורי טיפול ללא הצלחה אתם מוכנים לעבור לטיפול עם זרע של תורם.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צהבת B שטיפה מהוירוס

פרופ` בנימין ברטוב
    18/06/2017

שלום מנשה,
    אתייחס לשטיפה שציינת- כבר עבדנו בעבר עם מקרים דומים לשלך ואחרי שטיפה עדיין מצאנו בודדים בדוגמא. צריך לבחון כל מקרה לגופו. אמליץ לך לבוא לפגישה עם המומחים במרכז ברטוב, כדי שנוכל להתאים לך דרכי טיפול המותאמים לך אישית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו