הערכה לגבי איכות הזרע

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• הערכה לגבי איכות הזרע
    אלון
    17/06/2017

להלן נתוני בדיקת הזרע שערכתי לפני יומיים(אמצע יוני).
    ראשית,ברצוני להתנצל על כך שאני כותב "מגילה"-פשוט חשוב לי לציין את כל הפרטים.
    התנזלות וצמיגות-תקינה,צבע לבן.ph-7.8.
    נפח 3.4,ריכוז תאי זרע 58(אני לא מציין שזה מיליון למיליליטר כי אני בטוח שזה ברור גם בלי שאציין,ובאופן דומה אני גם לא מציין מידות אחרות כי ברור שמומחה יודע למה הכוונה),ריכוז תאי זרע בזירמה 197.2,אחוז תנועה כללית 50(מהירה 25 ובינונית 25.אין נתונים לגבי איטית ו"במקום",למרות שמילים אלה מופיעות בטופס)סך הכל תאי זרע בתנועה 98.6.
    אחוז הישרדות התנועה לאחר 4 שעות-35.חיות-80.
    מורפולוגיה-תקינות 5 אחוז,פתולוגיות 95(ראש 60,צוואר 25,זנב 8),תאים עגולים 3,לאוקוציטים 1.
    שאלה 1-כיצד ניתן להעריך תוצאות אלה בסולם מ1 עד 7 כאשר 1 זה זרע חלש מאוד,2 זה חלש,3 מתחת לממוצע,4 ממוצע,5 מעל הממוצע,6 טוב,7 מצויין?
    (אם למשל זה משהו בין 5 קטגוריות אז אפשר לדוגמא לתת הערכה:"בין 5 ל-6")
    שאלה 2-האם זה שאשתי ביצעה בי מין אוראלי לפני מתן הדגימה השפיע לרעה על התוצאות?
    שאלה 3-מכיוון שאורך מחזור יצור הזרע הוא בקירוב 3 חודשים-האם למעשה תוצאות אלה מאמצע יוני הן שיקוף המצב שהיה באמצע מרץ?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הערכה לגבי איכות הזרע

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תיקונים קלים לנתונים

אלון
    17/06/2017

שכחתי לציין אגלוטינציה-מופיע הסימן+
    והתבלבלתי עם טופס אחר בקשר לפתולוגייה במורפולוגיה-מה שהיה צריך להיות זה ראש 55,צוואר 30,זנב 10.
    דבר נוסף-לקראת סוף השאלה נרשם בטעות"בין 5 קטגוריות"במקום"בין 2 קטגוריות"
    ושכחתי לרשום את השאלה הרביעית-האם זה שכבר יומיים לפני הבדיקה סבלתח מצינון קל(נזלת,כאבי גרון קלים)השפיע לרעה על התוצאות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איכות הזרע

פרופ` בנימין ברטוב
    18/06/2017

שלום אלון. לפי הנתונים שהבאת- כמות, תנועה ומורפולוגיה- תקין.
    אין סיבה שתהיה השפעה של הצינון על התוצאות.
    אם תרצה לדעת מה האיכות של התאים, תוכל לבוא למרכז ברטוב לבדיקה מקיפה לפוריות הגבר, בה נבחן את מורפולוגיית התאים לעומק ונדע מה האיכות של תאי הזרע ואיך ניתן לטפל כדי לקבל הריון במהרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו