בעיית זרע, שלושה כישלונות חוזרים בIVF

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• בעיית זרע, שלושה כישלונות חוזרים בIVF
    דני
    07/01/2018

שלום לכם,
    לפני כחצי שנה נמצאה אצלי בעיית זרע. בבדיקות חוזרות נמצאו רק תאים בודדים בתנועה. בנוסף וריקוצלה דרגה 1, נאמר לנו לשקול לעשות צנתור. בינתיים אני לוקח ויטמינים ועברנו שלושה נסיונות של IVF שבכל פעם היו מעט הפריות וההחזרות כשלו. אצל אשתי הכל תקין בבדיקות שנעשו.
    הומלץ לי לעשות הקפאת זרע לעתיד ולבדוק לגבי מיון זרע.
    שאלותיי הן-
    1. האם כדאי לעשות צנתור? כמה זה יעזור במקרה שלי? (אני חושש לאבד זמן יקר בהחלמה ובזמן שצריך לחכות לאחריו)
    2. איפה לכמה זמן ניתן להקפיא זרע וכמה הוא ישרוד במקרה כמו שלי לאחר ההפשרה?
    3. עד כמה מיון זרע יכול לסייע בתהליך ואיפה ניתן לעשותו?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות זרע

ד''ר אליעזר גירש
    11/01/2018

שלום דני,
    לא מקובל לבצע צנתור בדרגה ראשונה של ואריקוצלה.
    רצוי להקפיא זרע ולשמורו באותה היחידת IVF בה אתם עוברים את הטיפול. זרע נשמר בהקפאה עמוקה הרבה שנים.
    מיון תאי הזרע במקרה שלכם בהחלט יכול לעזור להסיג הריון הרצוי. ניתן לעשות זאת במרכז פרופ' ברטוב.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בבקשה

דני
    11/01/2018

תודה על תשובתך.
    האם גם בריכוז של 2 מ"ל ניתן לעשות מיון תאי זרע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אליעזר גירש
    11/01/2018

אני מתיחס במידה והתכוונת ל-2 מיליון ולא ל-2 מיליליטר. כן בהחלט ניתן לבצע את המיון. עדיף לברר את הפרטים במרכז עצמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו