מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת הלוספרם תוצאות DFI גבוה 55%ליאור19/02/2018
שלום רב
אנו עוברים טיפולי פוריות לילד שלישי (שני הילדים שבבית גםהם מטיפולי ivf) בעקבות בעיה במורפולוגיה של הזרע.
התחלנו ב2012 עם 4% תקינים וכיום עומדים על פחות מ1% תקינים כאשר בדגימה של 100 תאים בהגדחה מיקרוסקופית של פי 6000+ נצפו 2 תאים באיכות מצויינת ועוד 2 באיכות טובה.
לאחר מספר כשלונות מרובים בטיפולי ivf בשיטת icsi גם עם מיון תאי זרע, פנינו לבדיקת הלוספרם לבדיקת שבירת הDNA, התוצאה יצאה 55% תאי זרע בעלי DNA פגום.
התחלנו לקחת תוספים שאמורים לשפר קוקטיל של ספירה,אומגה 3, ויטמין c, חומצה פולית וויטמין b12
השאלה האם כדאי לבצע במצב זה שאיבת זרע כל מנת להגיע להפריות עוברים טובים? או לתת אפשרות לשינוי עם מהויטמינים?
מה הגורמים שמביאים ל"הרעה" במצב הזרע?
אשמח לעזרה ולייעוץ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש19/02/2018שלום ליאור,
עד 35% פרגמנטציה ב-DNA בתאי הזרע נחשב תקין. אצלך מדובר ביותר מ-50%. תוספי תזונה בהחלט יכולים לשפר את איכות תאי הזרע. מוצר שציינת, ספירה, הוא טוב, אך מכיל רק מספר מרכיבים. אני ממליץ על תוסף תזונתי Vitamale המכיל 16 מרכיבים הנחוצים לתפקוד טוב יותר של אשכים וכך יש לו פוטנציאל גבוה לשפר את איכות הזרע.
לגבי שאלתך מה הגורמים לירידה באיכות הזרע ואיך ניתן לעזור, דורש תשובה רחבה וגם חסרים לי נתונים שלך על מנת לכוון כיוון נכון יותר. לכן המלצתי היא לבוא ליעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ליאור20/02/2018תודה רבה אחפש את הויטמינים. וכנראה שנעשה שוב בעוד כשלושה חודשים בדיקה נוספת שתבדוק אם יש שיפור בתוצאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)

