שאיבה של 3 והפריה של ביצית 1

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• שאיבה של 3 והפריה של ביצית 1
    נועם
    14/03/2018

שלום רב, אתמול ביצעתי שאיבה בסבב שהחל טבעי לחלוטין והתווסף לו כמות קטנה של פרגובריס. יש לציין שיש לי רזרבה שחלתית נמוכה. שאבו אתמול שלושה זקיקים מתוך 7 שהיו והפרו ביצית אחת. אני מנסה להבין מדוע לא שאבו את כל הזקיקים ומדוע לא גידלו במעבדה את הביצית שלא הבשילה. האם אין טכניקה לעשות זאת? כרגע יש לי עובר טרי ועובר קפוא שגודל 5 ימים (משאיבה אחרת). הרופאים מתכננים לגדל את הטרי ליום 3 ולהחזיר. מדוע לא לגדל ליום 5? והאם עדיף להחזיר את הקפוא או את הטרי? תודה רבה (-:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    18/03/2018

שלום נועם,
    יש לך הרבה שאלות. לדעתי, על מנת לענות כמו שצריך את צריכה לבוא ליעוץ. בקצרה:
    1. סביר להניח כי שאבו לך 3 זקיקים מתוך 7 בגלל גודל של הזקיקים.
    2. ברוב המעבדות לא מקובל לבצע הבשלת ביציות בתנאי מעבדה כי זה לא מביא לתוצאות. העוברים לרוב מתקבלים כלא תקינים.
    3. אפשר לדל את העובר הטריא גם ליום 5, אך קיים סיכוי גדול שהוא לא יתפתח לשלב של יום 5 ואז לא יהיה מה להחזיר לך. כך לפחות יש לך עובר בן 3 ימים וניתן להחזירו לרחם.
    4. עדיף להחזיר את הטריא ואם לא יקלט אז במחזור הבא להחזיר את הקפוא.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו