מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאיבה של 3 והפריה של ביצית 1נועם14/03/2018
שלום רב, אתמול ביצעתי שאיבה בסבב שהחל טבעי לחלוטין והתווסף לו כמות קטנה של פרגובריס. יש לציין שיש לי רזרבה שחלתית נמוכה. שאבו אתמול שלושה זקיקים מתוך 7 שהיו והפרו ביצית אחת. אני מנסה להבין מדוע לא שאבו את כל הזקיקים ומדוע לא גידלו במעבדה את הביצית שלא הבשילה. האם אין טכניקה לעשות זאת? כרגע יש לי עובר טרי ועובר קפוא שגודל 5 ימים (משאיבה אחרת). הרופאים מתכננים לגדל את הטרי ליום 3 ולהחזיר. מדוע לא לגדל ליום 5? והאם עדיף להחזיר את הקפוא או את הטרי? תודה רבה (-:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש18/03/2018שלום נועם,
יש לך הרבה שאלות. לדעתי, על מנת לענות כמו שצריך את צריכה לבוא ליעוץ. בקצרה:
1. סביר להניח כי שאבו לך 3 זקיקים מתוך 7 בגלל גודל של הזקיקים.
2. ברוב המעבדות לא מקובל לבצע הבשלת ביציות בתנאי מעבדה כי זה לא מביא לתוצאות. העוברים לרוב מתקבלים כלא תקינים.
3. אפשר לדל את העובר הטריא גם ליום 5, אך קיים סיכוי גדול שהוא לא יתפתח לשלב של יום 5 ואז לא יהיה מה להחזיר לך. כך לפחות יש לך עובר בן 3 ימים וניתן להחזירו לרחם.
4. עדיף להחזיר את הטריא ואם לא יקלט אז במחזור הבא להחזיר את הקפוא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)