תוצאות לא תקינות של בדיקת זרע

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• תוצאות לא תקינות של בדיקת זרע
    מילי
    03/04/2018

שלום,
    ראשית אספר בקצרה את הסיפור שלנו, אני ובעלי עשינו בדיקות טרם הריון לרבות בדיקת זרע.
    מאחר וכשבוע לאחר בדיקת הזרע גילינו שאנחנו בהריון (הריון ספונטני לאחר 3 חודשי ניסיונות) לא טרחנו לקחת את תוצאות בדיקת הזרע כי שיערנו שהכל תקין (טעות גדולה שלנו).
    ההריון היה תקין והבדיקות היו תקינות אך לצערנו בשליש השני איבדנו את התינוק בשל קרישיות יתר (apla) שלי שהתגלתה לאחר האובדן.
    מאז במשך 5 חודשים אנחנו לא מצליחים להקלט למרות איתור ביוץ. היום הלכתי לקחת את תוצאות הבדיקות זרע שנעשו אחרי 3 ימי התנזרות (שנעשתה ב09.08.17 כשכבר היינו בהריון ולא ידענו) ונראה שהתוצאות אינן תקינות והינן: צבע- צהבהב
    צמיגות- normal
    pH- 7.4
    נפח- 5 מ״ל
    ריכוז 8x10^6
    תנועה 50%
    תנועה פרוגרסיבית 25%
    תנועה מקומית 25%
    ללא תנועה 50%
    לויקוציטים 0x10^6
    אגלוטינציה שלילית
    Total motile count 20x10^6
    בדיקת מבנה לפי WHO
    תאים תקינים 1% (כשצריך להיות 4%)
    פתולוגית ראש 80%
    פתולוגית זנב 19%

מה זה אומר מבחינתנו? עד כמה להילחץ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת זרע

ד''ר אליעזר גירש
    03/04/2018

שלום מילי,
    זה שבדיקת זרע יצאה לא תקינה עדיין אינו אומר שאתם לא יכולים להיכנס להריון בצורה טבעית. הרי כן נכנסתם להריון.
    קודם כל אני ממליץ לעשות בדיקת זרע נוספת. גבר אינו מייצר זרע כל הזמן באותה איכות. קיימים שינויים באיכות הזרע בין בדיקה לבדיקה. יתכן כי פעם יש זרע חלש יותר ופעם חזק יותר. גם סה"כ 20 מיליון תאי הזרע בתנועה במירוק (שפיחה) זה מדד לא רע כי צריכים להגיע לביצית כ-25-50 תאי זרע הטובים ביותר וזה אפשרי בהחלט גם עם הנתונים כמו שלכם.
    ממליץ:
    1. לקחת ולהשתמש בתוסף תזונתי Vitamale היכול לשפר את איכות הזרע
    2. לקיים יחסי מין 6 ימים סביב הביוץ לפי תיזמון של 4 ימים לפני הביוץ עד יומיים אחרי הביוץ. זה זמן הטוב ביותר להסיג הריון
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו