מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפלות עצמוניות, ללא ילדיםלי13/06/2018
שלום.
בת 34 אחרי 2 הפלות בשבוע 7 ( עוברים עם דופק). עשיתי בדיקת היסטרוסקופיה )צילום רחם קדמי ופתחי חצוצרות) יצא תקין. כמו כן קרישיות, גנטיות, קריוטיפ ובדיקת זרע של בן זוג ששם יצא אחוז אחד זרע תקין ( חלה בחזרת בילדות). כרגע עברתי הזרעה ואני תוהה אולי הייתי צריכה לבקש צילום רחם רחב יותר כי בעיה בהשתרשות. אם טיפול הזרעה הצליח, כי אין בעיות פוריות, האם אפשר לעשות בדיקת רחם רחבה יותר או להמתין להפלה )חמסה חמסה שלא תקרה כמובן אבל כיוון שהשבחת זרע לא בוחרת את הזרע התקין אני מניחה שזה מה שיקרה). כמו כן, אשמח לדעת מהי בדיקת רחם נוספת שעושים כיום שהיא לא היסטרוסקופיה. עוד שאלה אחרונה- האם נכון יותר לפנות לרופא של הריון בסיכון ולא לרופא פוריות ? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש14/06/2018שלום לי,
את נכנסת להריון ומפילה. לא נראה לי שמדובר באיזה שהיא בעיה ברחם. התמונה מתאימה יותר לאי-תקינות של עובר המשתרש ולכן אינו מחזיק את ההריון. אפשר לשקול לעשות PGS (ביופסיה של עובר ובדיקה גנטית רחבה) לעוברים לפני העברתם לרחם, שימוש בצ'יפ גנטי ואז להחזיר לרחם רק עובר תקין. גם זה אינו נותן 100% הצלחה מפני שמתרחשים שינויים גנטיים de novo בזמן ההריון, אך PGS מעלה בצורה משמעותית סיכוי להריון תקין ומוצלח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלות חוזרות ללא קושי כניסה להריון
לי14/06/2018האם ישנה אפשרות לעשות ביופסיה של עובר אם אוספים את הרקמות שלו בהפלה לתוך הכוס?
כמה שזה נראה כמו סרט אימה אם זה יכול לעזור באיתור הגורם אהיה מוכנה לעשות זאת.
אם כן, למי עלי לפנות כדי לעשות פרוצדורה זו? האם ישנו מימון של קופות חולים לכך?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
ד''ר אליעזר גירש14/06/2018שלום לי,
קיימת אפשרות לבדוק מבחינה גנטית את העובר לאחר הפלה. הפרוצדורה כדלקמן: את צריכה לקבל אישור (מכתב) מרופא המטפל שלך (רופא פריון). המכתב מופנה לק"ח והם נותנים את האישור לכיסוי הבדיקה. בכל מקום , בו עושים בדיקת מי שפיר, אפשר לעשות גם את הבדיקה הזאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה!!!!
לי15/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)