מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בטא שלא מכפילה עצמהליז01/07/2018
שלום, אני בת 36, ללא ילדים, אחרי שתי הפלות בשבוע 6 - הראשונה בעקבות בטא שלא הכפילה את עצמה ואמירה של הרופא שמשמעות הדבר היא הריון לא תקין (בטא הגיעה ל3000) והשניה טבעית. כרגע אני בשבוע 6 ולוקחת פרוגסטרון מרגע גילוי ההריון. בבדיקה הראשונה הבטא היתה 48 ובשניה אחרי 4 ימים 357. היום, שבוע אחרי הבדיקה האחרונה עשיתי בדיקה נוספת והבטא היתה 371. כמו כן, במהלך השבוע ובלי קשר להריון עשיתי אולטרסאונד וגינלי (בדיקה שגרתית בשל נשאות לbrca) וראו במפתיע שק הריון תקין. בשל בדיקת הדם האחרונה, הנחתה אותי הרופאה להפסיק פרוגסטרון מתוך הבנה שאני לקראת הפלה. יחד עם זאת, בהפלה הקודמת אמר לי אחד הרופאים במיון שיש אחוז מסוים של נשים שהבטא שלהן מתנהגת אחרת ולא מכפילה את עצמה ולכן הוא בדרך כלל לא ממליץ על הפלה רק על סמך בטא אם שק ההריון נראה תקין. נראה לי קצת מוזר להפסיק עם הכדורים על סמך בדיקה אחת בלי לנסות לעשות עוד אולטרסאונד או אפילו בדיקה נוספת כדי לוודא שבאמת אין פה פספוס של משהו. חשוב לי להגיד שחוץ מהבדיקה היום כל הסממנים של הריון ממשיכים (בחילות, כאבים בחזה). לא רוצה להשלות עצמי אבל אשמח לעוד חוות דעת. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש05/07/2018שלום ליז,
מסכים בהחלט שיש מקום וחשוב לבצע בדיקה נוספת. להמתין לדופק העובר, לראות איך ממשיך ההריון ורק אז לקחת החלטה לגבי תמיכה של פרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)