השפעת אנטיביוטיקה על איכול הזרע

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• השפעת אנטיביוטיקה על איכול הזרע
    זוהר
    21/08/2018

שלום,

אני משתמש באנטיביוטיקה Tavanic
    אנחנו מטופלי פוריות לקראת שאיבה/הפרייה ורציתי לדעת האם יש השפעה של תכשיר זה על איכות הזרע ואם כן , האם כדאי לדחות את שאיבה למועד מאוחר יותר

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    21/08/2018

Tavanic זוהי אנטיביוטיקה מקבוצת Levofloxacin. נמצא בחיות מעבדה (חולדות) כי ריכוזים גבוהים שלו פוגעים בשלבים המוקדמים של ייצור הזרע. לא ידועה האם זה פוגע בזרע של בני אדם. גם אם כן, הפגיעה היא בשלבים המוקדמים של הייצור. התפתחות תאי הזרע לוקחת כ-3 חודשים, לכן לא נראה לי שיש צורך לדחות מתן זרע לטיפול המתקרב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלת המשך

זוהר
    21/08/2018

האם יש אנטיביוטיקה שידוע שאינה פוגעת בזרע?

אני שואל כי גם אם לטיפול הקרוב לא תהיה השפעה, הרי שעוד 3 חודשים יכולה להיות פגיעה והייתי מעוניין להשתמש באנטיביוטיקה "בטוחה" לזרע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    23/08/2018

שלום זוהר,

אינני יודע מה הסיבה שאתה לוקח אנטיביוטיקה. דבר עם רופא המטפל שלך, תעלה את הסוגיה והוא ימצא את הפתרון המתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו