מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קונצרטה ותגובה לטיפולי פריוןיוליה28/08/2018
שלום רב
אני בת 35 עוברת הפריות חוץ גופיות ובמקביל לפני שנה וחודשיים התחלתי לקחת קונצרטה18 מ"ג
ב3 מחזורי טיפול אחרונים יש ירידה חדה מאוד במספר הביציות שמצליחים לשאוב לי למרות העליה במינוני תרופות.
רופא שלי לא יודע לומר האם יש קשר בין נטילת קונצרטה לעובדה זו
קראתי מחקרים סותרים וקטנים על בעלי חיים
האם ידוע קשר כלשהו בין נטילת התרופה לירידה בתגובה לטיפולי פוריות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש28/08/2018שלום יוליה
קיימת עדות לגבי פגיעה של קונצרטה בייצור תאי הזרע. לגבי פגיעה של קונצרטה בהתפתחות הזקיקים אין מספיק מידע, אך יתכן שכן קיימת השפעה שלילית. דבר נוסף זה גילך. את נמצאת בשלב המעבר (גיל 35) בתקופת הפריון שלך בכמות ובאיכות של זקיקים שחלתיים. סטטיסטיקה מראה כי אחרי גיל 35 יש ירידה בכמות ובאיכות הזקיקים.
יתכן וזה רק השפעה של תרופה, יתכן שהתופעה היא גילך ויתכן וזה שילוב בין שני הגורמים או גורמים נוספים.
לא הייתי הולך על עליה במינון התרופות. לאחרונה התפרסמו מאמרים המראים שעליה במינון אינה מעלה או משפרת תגובה שחלתית לייצור זקיקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)