מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה בתוצאות ספירת זרעהדר06/10/2018
שלום,
אני ובעלי בני 26
מנסים להרות במשך חצי שנה.
רופא הנשים שלי הפנה אותנו לבדיקות, המעקב זקיקים שלי נראה תקין, מחזור סדיר.
בדיקת הזרע של בעלי הדאיגה אותנו מאוד.
תקופת התנזרות: 3 ימים
צבע: צהבהב
צמיגות: normal
ph: 7.4
נפח: 3.4
ריכוז: 6.6 כפול 106
תנועה: 9% (פרוגרסיבית 6%, מקומית 3%, ללא תנועה 91%)
ליקוציטים: אין
תאים תקינים: 2% (פתולוגית ראש 92%, פתולוגיית זנב 6%)
פניתי לרופא הנשים והוא הסביר לי שעם תוצאות כאלה צריכים לפנות לIVF (בעיקר בגלל התנועתיות)
הוא ביקש שבעלי יחזור על הבדיקה בעוד חודש
וביום שלישי יש לו תור לאולטרסאונד אשכים.
מספר שאלות:
1.גם אם מגלים איזשהי בעיה באולטרסאונד, וניתן לטפל בה, עד כמה ניתן לשפר את הממצאים?
2. אם אין שום בעיה, מה הסיכוי שיהיה שינוי בבדיקה בעוד חודש אם בעלי יעשן במקום קופסת סיגריות ליום חצי קופסא ויקפיד יותר על התזונה?
3. יש מקרים שיש טעות בבדיקת זרע?
4. יש צורך בבירור גנטי בשל הממצאים הללו?
5. במקרים כאלה ישר מאשרים IVF גם אם אנחנו מנסים רק חצי שנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש06/10/2018שלום הדר,
על פי בדיקה אחת של זרע לא עושים מסכנות. לגברים קיימות פלוקטואציות גבוהות בייצור תאי הזרע. ממליץ לבצע את הבדיקה השניה כ-10 ימים עד שבועיים מבדיקה הראשונה.
1. הטיפול לפי התוצאות
2. יש להוריד עישון כמה שאפשר, לשמור על תזונה תקינה, לשמור על פעילות גופנית סבירה.
3. קיימים שינויים משמעותיים בין בדיקות שונות
4. אם התוצאות בבדיקה השניה דומות לבדיקה הראשונה, אז כן, יש מקום לבדיקה גנטית.
5. IVF הוא טיפול לא מיידי. בהתחלה רופא פריון ינסה לעזור עם טיפול קל יותר שזה הזרעה תוך רחמית (IUI). אם לא מצליחים במספר טיפולי IUI, אז עוברים ל-IVF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)