מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מחלת חזרת אצל גבריםxuzh15/10/2018
האם מחלת חזרת בגיל 2 אצל ילד, יכולה לגרום לבעיות פוריות אצל גבר בגיל מבוגר?
כיצד בודקים אם ישנו קשר בין מחלה לבעיות זרע?
האם זה יכול להיות גורם להפלות ואיזה בדיקות נוספות גבר יכול לעשות? למשל האם יש לבדוק טסטוסטרון?
נפח: 4.5 מ"ל
ריכוז 18X10^6 למ"ל
תנועה 50%
פרוגרסיבית 17%
מקומית 33%
ללא תנועה 50%
MOTILE COUNT 41X10^6
תאים תקינים 2%
פתולוגית ראש 82%
פתולוגית זנב 16%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש17/10/2018שוב, שלום לי,
יתכן, אך לא ניתן לבדוק בודאות. יש לבחון את איכות הזרע לפחות 2-3 פעמים בהפרש של שבוע עד 10 ימים בין בדיקה לבדיקה. רק אז אפשר להסיק מסכנות לגבי מצב הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת חזרת אצל גברים
לי17/10/2018תודה. עשינו שתי בדיקות זרע בהפרש של חצי שנה. הבדל לא היה מהותי. (בחצי שנה הנ"ל הוא המעיט בשתיית חלב והגביר פעילות גופנית).
הבדיקה השניה תוצאות שלה רשמתי לעיל. ובדיקה ראשונה הראתה נתונים אלו:
נפח: 4 מ"ל
ריכוז 45X10^6 למ"ל
תנועה 42%
פרוגרסיבית 7%
מקומית 35%
ללא תנועה 58%
MOTILE COUNT 76X10^6
תאים תקינים 1%
פתולוגית ראש 82%
פתולוגית זנב 17%
מה אפשר להסיק מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש17/10/2018שלום לי,
שתי בדיקות זרע בהפרש של חצי שנה זה כמו שעשיתם בדיקה אחת. אין משמעות לבדיקה שניה בהפרש של חצי שנה.
חשוב לבצע 2-3 בדיקות זרע בהפרש של 10 ימים עד שבועיים בין בדיקה לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות זרע- טיפולי הזרעה
לי18/10/2018תוכל בבקשה להסביר למה חשוב הפרש של 10 ימים בין הבדיקות?
ובנוסף, האם ויטמייל שאתה ממליץ עליו זה משהו מוכח מדעית? ראיתי שמוצר ממש ממש לא זול ורופא שלי טוען שלתוספי תזונה אין הוכחה מדעית שזה עוזר וזה בזבוז של כסף. (אולי יש תוסף זול יותר שתוכל להמליץ עליו?).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה
ד''ר אליעזר גירש18/10/2018שלום לי,
כמות או מספר תאי הזרע משתנים מתקופה לתקופה: פעם נמוך, פעם גבוה. אם מבצעים 2-3 בדיקות בהפרש של 10 ימים עד שבועיים ניתן לראות (לטפוס) את התנודתיות. אם עושים את הבדיקה פעמיים בהפרשי זמן גדולים יותר, אז סיכוי ליפול על שתי בדיקות עם תוצאות דומות הוא גבוה ואינו מייצג את המצב האמיתי.
לגבי תוספי תזונה דוגמת Vitamale, קיימים מאמרים מדעיים. אפשר לאמין למאמרים הללו, אפשר שלא. טיפולי פוריות עם תרופות עוזר תמיד? לא מצליחים לעבור אחוזי לידה של 20%, ז.א. ש-80% מנשים בטיפולי הפוריות אינן מגיעות ללידה!!! אז לא עושים טיפולי פוריות ולא הולכים לרופא? החלטה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)