האם תוצאות הבדיקה תקינות?

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• האם תוצאות הבדיקה תקינות?
    שני
    19/12/2018

אנו מנסים להיכנס להריון כחצי שנה ללא הצלחה.
    לבעלי וריקולציה בינונית, יש תורשה במשפחה.
    תוצאות בדיקת הזרע שלו לא תקינות לדעתי (לפי בדיקה באינטרנט) אז רופא המשפחה ו אורולוג אומרים שלא חייב ניתוח וכשהוא יכול להכניס אותי להריון.
    אשמח לדעת מה דעתך לגבי תוצאות הבדיקה שלו.
    להלן תוצאות:
    נפח 3.2
    ריכוזיות 81
    Total count: 259
    תנועתיות: 18%
    Vitality >60
    מורפולוגיה:
    נורמל 4%
    Borderline 1%
    Hade defects: 95%
    Midpiese: 2%
    Tail: 19%

Viscosity High.

נראה שה תנועתיות נמוכה. המורפולוגיה 4 אחוז זה אחוז די קטן, צמיגיות גבוהה.
    אשמח לתשובה על השאלה האם הוא תריך לעבור ניתוח או שיש פתרונות אחרים.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    20/12/2018

שלום שני,

וריקוצלה מדרגים ל-3 דרגות: קלה, בנונית וקשה. מקובל לבצע ניתוח כאשר מדובר בדרגה קשה. לפעמים אפשר לשקול לנתח גם בדרגה הבנונית, אך בהתאם לתוצאות איכות הזרע ומצב הכאבים באשכים. יש לציין כי רק כ-30% מהמנותחים מרגישים הטבה.
    תוצאות בדיקת הזרע של בן זוגך נמצאות במצב כזה שלא הייתי ממהר עם הניתוח של ואריקוצלה. כמות תאי הזרע סבירה. תנועתיות נמוכה, אך עדיין יש מספיק תאי הזרע היכולים להפרות את הביציות. גם המורפולוגיה של תאי הזרע נהמצאת על הגבול של תקינות.
    הייתי ממליץ לבצע הזרעות תוך רחמיות. במידה ולא תהיה הצלחה אפשר לעבור לטיפולי IVF. ממליץ בחום על שימוש בתוסף Vitamale המיועד לשיפור איכות הזרע על כל הפרמטרים שלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו