מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ״לגרד״ זרע קפוא מהקשיתרונה18/08/2019
שלום, בטיפולי הפריה עם זרע תורם. ייבאתי מנות זרע מחו״ל וכל מנה כידוע מאוד יקרה. שאלתי: האם כאשר ידוע שמס׳ הזקיקים שישאבו לא גדול ונגיד יתקבלו 10 ביציות, האם במצב כזה יש אפשרות למעבדה לגרד את הזרע מהקשית, כך שלא נשתמש בכל המנה? האם זה אפשרי? במה זה תלוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש18/08/2019שלום רונה,
אני מתנגד ביותר לפעולה של לגרד זרע מקשית או ממבחנת ההקפאה. אסביר. על מנת לקבל חלק ממנת הזרע קפוא, יש להביא אותה להפשרה חלקית גם אם קלה ביותר ולאחר מכן מקפיאים את המנה חזרה. מה ש קורה בעצם, זה הפשרה והקפאה חוזרת המביאים לפגיעה של תאי הזרע. ארך הפגיעה להעריך קשה ושימוש חוזר במנה הזו מביא לחוסר התפתחות עובר בר קיימה. אתם חוסכים כסף בדרך הגרידה, אך ממשיכים בטיפול לאחר מכן המביא לחוסר הריון.
אני מתנגד בצורה מוחלטת להפשרה חלקית של תאי הזרע וגירוד המנה... כל מנת זרע חייבת להיות מופשרת במלואה ומשומשת להפריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירוד מנה
רונה19/08/2019תודה על ההסבר ד״ר. היה חשוב לי לדעת אם הפעולה אפשרית, אבל ציינת שהפעולה כרוכה בהפשרה ושוב הקפאה ולמעשה פוגעת בזרע ואם זה כך הרי שהטיפול כולו יכול להיפגע ובעצם לא הרווחתי כלום ולא רק שלא הרווחתי אלא אני מפסידה מכל הבחינות והסיכונים עולים על התועלת. המטרה בראש ובראשונה לא לפגוע באיכות המנה היקרה ולא בטיפול חלילה. אם פגעתי במנה זה יוצא שכרו בהפסדו ובשום אופן לא כדאי ולא שווה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה
ד''ר אליעזר גירש19/08/2019שלום רונה,
הבנת נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)