אוננות

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• מתי האונננות הופכת להיות אובסססיבית

יעקב
    06/09/2011

מתי האוננות הופכת להיות אובסססיבית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוננות
    משה
    08/06/2008

יש לי שאלה,
    אוננות מרובה יכולה לגרום לסיכון כל שהוא?

תודה מראש...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוננות

הוספת תגובה

• אוננות

ד''ר אליעזר גירש
    09/06/2008

שלום משה,
    האוננות מהווה מרכיב חשוב במיניות שלנו, בהתפתחות התקינה שלנו לאורך כל החיים, ואפילו רופאים ופסיכולוגים מדברים בשבחה. יותר מזה, האוננות אינה מזיקה. האוננות היא ביטוי טבעי ותקין של מיניות בריאה אצל גברים ונשים כאחד. למרות כל האמור לעיל, ברור שאוננות אינה מקובלת בשיחה הסלונית, ומלווה דווקא בחרדה ורגשות אשם. במשך השנים נפוצו סיפורי עם ואגדות על האוננות שהוציאה אדם מדעתו, גרמה לעיוורון ואפילו לחירשות אצל המתמידים, או תיאורים מופרכים אודות היכולות המופלאות של האוננות להצמיח שיער בכף היד, לגרום לשיתוק ויש אומרים אפילו למוות. להוסיף לכל אלה גם מאות שנים של חינוך דתי הרואה באוננות חטא, את המסרים השליליים שקיבלנו מההורים, והנה הסבר ברור ומובן למבוכה, לרגשי האשמה ולהוצאת האוננות מחוץ לתחום, ואפילו מחוץ לחדר השינה.
    על פי נתונים שנאספו בארה"ב, האוננות היא חוויה המשותפת למרבית הנשים – 89% וכמעט לכל הגברים – 95%.
    העינין הוא אולי בתדירות. אוננות בתדירות גבוהה יכולה לשנות מאזן הנוזלים המרכיבים את המירוק, ממצב סמיך לנוזלי יותר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצב סמיך לנוזלי יותר.

משה
    09/06/2008

ממצב סמיך לנוזלי יותר, זה יכול לגרום לבעיה בריאותית כל שהיא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות

ד''ר אליעזר גירש
    09/06/2008

תדירות אוננות יכולה לשנות את המירוק ממצב סמיך לנוזלי יותר ללא פגיעה בבריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמרו לי ש...

משה
    10/06/2008

מישהו אמר לי ש..זה לא יכול לפגוע כל עוד אתה לא עושה את זה ממש הרבה. ממש הרבה זה מעבר לנגיד פעמיים ביום. והוא אמר ש...ראה לא מזמן סרט מעניין בערוץ 8 על אנשים שמכורים לאוננות והם מאוננים כל יום ממש כל 3-4 שעות או פחות. הדבר גורם לבעיות בבלוטת הערמונית, לכאבים חדים בביצים והם נזקקים לטיפול רפואי.

מה אתה אומר על זה?

תודה רבה מראש...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות יתר

ד''ר אליעזר גירש
    10/06/2008

שלום משה,
    שאלת האוננות מתרידה אותך מאוד. אני רואה מספר בעיות בכך. אוננות כל יום במשך 3-4 שעות גורמת לפעילות יתר של בלוטת הערמונית (Prostata) ובלוטת הזרע (Seminal vesicles), שתי הבלוטות המשתתפות בייצור נוזל הזרע. אוננות מרובה גורמת להוצאת נוזלי הזרע בצורה מוגברת ולכן, פעילות יתר של הבלוטות הללו יכולה לגרום לכאבים. אין נזק פיזי לגוף. יש נזק לראש - אתה כל הזמן עסוק במחשבות סביב הנושא. אם אתה מעונן 3-4 שעות ביום, המחשבות סביב זה תופסות יותר מעבר לזמן האוננות. זאת אומרת, אתה לא יכול להתרכז במה שאתה עושה בחייך. אתה אובססיבי בנושא הזה.
    ממליץ בחום לפנות לפסיכיאטר. קיימות תרופות להורדת אובססיות וזה יכול לעזור לך לחזור לחיים נורמליים עם תדירות נמוכה יותר באוננות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות ואיכות הזרע

דרור
    17/05/2009

אני בן 32 ונהגתי בעבר לאונן 4 פעמים ביום,
    היום אני מאונן לפעמים פעמיים ופעמים 3 לפי החשק,
    הבעיה שלי שלפעמים קשה לי להעמיד אותו בגלל עצבים וחרדות,
    אבל בסוף אני נכנס לטרנס של פנטזיות על האקסיות ומצליח לגמור,
    אני בתקופה קשה - אין לי עבודה ואין לי בת-זוג ולכן אני מנסה לצאת מהבאסה ע"י זה,
    כי ללכת לנערת ליווי - זה יקר לי מידי.
    האם ייתכן ואוננות כזאת יכולה להביא לספירת זרע נמוכה ולמורפולוגיה נמוכה.
    איך אפשר לשפר את איכות הזרע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות

ד''ר אליעזר גירש
    22/05/2009

שלום דרור,
    אוננות אינה פוגעת באיכות הזרע. בשביל מה עכשיו לחשוב על איך לשפר איכות הזרע אם אין לך בת זוג ואינך מתכנן הריון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אוננות פוגעת באיכות הזרע

אילן
    24/11/2014

שלום רב דוקטור,
    שמי אילן,
    אני נוהג לאונן פעם אחת בכל יום.
    שאלתי היא: האם אוננות פעם ביום פוגעת איכות הזרע ויכולה לפגוע בפוריות?
    תודה מראש על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מתרידה

אילן
    24/11/2014

שלום רב פרופסור/דוקטור,
    שמי אילן,
    אני נוהג לאונן פעם אחת בכל יום.
    שאלתי היא: האם אוננות פעם ביום פוגעת באיכות הזרע ויכולה לפגוע בפוריות?
    תודה מראש על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו