שאלות חשובות

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• שאלות חשובות
    א
    10/06/2008

שלום רב
    אשתי בעלת שחלות פוליציסטיות לאחר טיפול ראשון במנוגון 7 ימים כל יום אמפולה 1
    היום בדיקת זקיקים 16ימין 17 שמאל
    בדיקת זרע שלי לאחר 7 ימי התנזרות
    ריכוז 112
    תנועתיות 30%
    מורפולוגיה 3%
    כל השאר תקין
    לאור זה שמופרולויגה והתנועתיות נמוכים
    התהליך הוא כזה:
    היום לאחר בדיקת זקיקים עוד אמפולה 1 של מנוגון
    מחר זריקת hcg
    ומחרתיים יום חמישי השבחה והזרעה
    שאלות:
    1 : אם הזריקת hcg ניתנת יום רביעי בערב 6-7 הרי שהביוץ צפוי אחרי 36 שעות בערך האם ההזרעה ביום חמישי (לכל המאוחר תערך ב 2 ואולי תיהיה אף בבוקר) היא לא מוקדמת מידי? קראתי שעדיף הזרעה ביום הביוץ(למרות שידוע זרע יכול לשרוד כמה ימים השאלה אם המורפולגיה לא משפיעה?)
    2:מחר יום רביעי אני יהיה לאחר 8 ימי התנזרות מחר מקיימים יחסים האם הזרע לאחר יום של יחסים ולאחר כזאת כמות של ימי התנזרות הוא טוב להשבחה?
    3:האם מותר יחסי מין לארוך כל הימים (רביעי חמישי שישי וכו)?
    4: עד כמה ההשבחה וההזרעה תשפר את הסיכוי להריון במידה ואכן שני הזקיקים יצאו לדרך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות חשובות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה לא'

ד''ר אליעזר גירש
    10/06/2008

שלום א',
    רופאים שונים בארץ מבצעים הזרעה תוך רחמית (IUI) ב- timing שונה ולא קיים קונצנזוס מתי הכי טוב לבצע פעולה זו, כמו כן אין קונצנזוס לגבי מספר הזרעות סביב הביוץ, אחת או שתים.
    אני ממליץ, מבחינתך, לקיים יחסי מין היום ולהתנזר יומיים עד להזרעה (מהיום עד ליום חמישי) ולאחר הזרעה לקיים יחסי מין כל יום במשך יומיים, כך שיהיה כיסוי אופטימלי מבחינת נוכחות הזרע.
    ברוב המקרים הכנת זרע ל- IUI משפרת תנועתיות של זרעונים ולכן הדבר יכול לתת מענה לבעית תנועתיות של הזרעונים שלך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך חשוב

א
    11/06/2008

קבלתי את הודעתך מאוחר אתמול ולא הספקנו לקיים יחסים...
    עכשיו קבלנו את הזמנים:
    השבחה מחר ב 12:30
    כלומר ההזרעה תיהיה בסביבות 2
    שאלות:
    1: האם לדעתך ההזרעה ביום חמישי ב 2 בצהריים יכולה להצליח? אם נגיד כי את ה hcg ניקח היום ב 5 בצהריים(לפי חישוב שלי הביוץ אומר להיות ב 5 בבוקר יום שישי)...מעל 12 שעות של ההזרעה...
    2: לגבי ההשבחה היום אני לאחר 8 ימי התנזרות האם מחר ללכת להשבחה אחרי עוד יום של התנזרות או לקיים היום יחסים ומחר ללכת בלי ימי התנזרות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו