מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דם בזרע ותוצאות בדיקת ספירת זרעשאלה30/08/2020
שלום, בן 31 ביצעתי ספירת זרע בעקבות תקופה ארוכה של דם בזרע עד לאחרונה (הפסיק לפני מספר שבועות). אציין כי בבדיקות למחלות מין הכל שלילי.
תוצאות הספירה: ימי הימנעות 3.5 ימים מראה נורמאלי ; צמיגות נורמאלית. PH 7.8 נפח 1 מ"ל ריכוז תאי זרע 47 מיליון למ"ל סה"כ ספירה 47 מיליון תנועתיות 53 אחוז סוג תנועה (ערך תקיח מוגדר מעל 32 אחוז פרוגרסיב) שלי 49 אחוז חיוניות התוצאה שלי להבנתי מעל 60 אחוז (הסימן קטן של המשולש לכיוון ה60 והסימן גדול מכוון למילה חיוניות). מורפולוגיה "לפי קריטריונים מחמירים": 3 אחוז נורמאלי 1 אחוז גבולי (גבולי מוגדר על ידי המעבדה כתאים שחורגים במעט מהנורמה ולפי קריטריונים פחות מחמירים הינם תקינים). 96 אחוז פגמים בראש 20 אחוז פגמים בצוואר 14 אחוז פגמים בזנב WBC נצפו 3 מיליון למ"ל תאים עגולים, רובם נראים כלויקוציטים.
מה דעתך לגבי תוצאות הבדיקה האם תקין? ניתן להכנס להיריון ספונטני עם מדדים כאלה? הנפח שלי נמוך, ואני גם רואה את זה כשאני גומר... האם זה משמעותי מאד? מה הסיבול למורפולוגיה נמוכה? לגבי לויקוציטים (3 מיליון למ"ל) הרופא נתן לי טיפול אמפירי באנטיביוטיקה גם ציפרודקס וגם דוקסילין, למרות ש-pcr שתן וזרע תקין לגמרי וגם תרבית זרע שלילית ותקינה.
האם יש טעם לקחת את הדוקסילין? האם טיפול אנטיביוטיקה מוריד את מדדי הזרע באופן זמני? אם כן לכמה זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש30/08/2020זרע על פניו תקין. נפח בהחלט נמוך וצריך להיות מעל 1.5 מ"ל, במיוחד לאחר התנזרות של מספר ימים. יתכן שלא אספת את כל המירוק מהתחלה ועד הסוף. מורפולוגיה של תאי הזרע גבולית, אך עם כל הנתונים בשכלול, בהחלט אפשרי להיכנס להריון בצורה הטבעית.
לגבי אנטיביוטיקה זאת שאלה די בעיתית. 3 מיליון של תאים עגולים הם לא בהכרח תאים של מערכת חיסון, אלא יכולים להיות תאים לא בוגרים שבדרכם לתאי הזרע. מה גם שבתרבית לא נמצאו מושבות של חיידקים.
ממליץ בחום לחזק את פעילות האשכים על ידי תוסף תזונתי Vitamale האמור לשפר גם תוצאות של איכות הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)