מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם מתן זרע לספירה בצורה לא סטריליץ ישפיע על הwbcעידן24/09/2020
שלום, ביצעתי לאחרונה ספירת זרע וכן מספר בדיקות נוספות - בדיקות שתן pcr תקינות, תרבית שתן תקינה ללא צמיחה, תרבית זרע תקינה ללא צמיחה. ספירת הזרע הייתה גבולית אך תקינה, למרות זאת נמצאו אצלי כ3 מיליון לויקוציטים. חשוב לי להדגיש שלקחתי את ספירת הזרע באופן לא סטרילי שכן חלק מהשפיכה נשארה לי על היד והחלטתי להחליק אותה עם היד השנייה לתוך הכוסית. האם אופן הלקיחה כאמור יכול לגרום ל"זיהום" הבדיקה באופן שגרם לכך שלכאורה יש לי לויקוציטים רבים??? בגלל תוצאה זו ולמרות כל התוצאות הקודמות רוצים לתת לי אנטיביוטיקה באופן אמפירי ויש לי חשש שאני סתם אקח בגלל שלקחתי את הבדיקה בצורה שגויה (במיוחד שהתרביות זרע, שתן וpcr תקינים). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש24/09/2020שלום עידן,
בבדיקת זרע רגילה אין אפשרות לזהות לאוקוציטים בדגימה, אלא אם מבצעים צביעה מיוחדת שעל פי נסיוני אין מבצעים את הצביעה המיוחדת בדרך כלל ברוב מעבדות זרע בארץ. מה שרואים וסופרים במיקרוסקופ אלה תאים עגולים שאין הבדל במורפולוגיה בין אותם התאים במיקרה אם מדובר בתאים הנמצאים בתהליך ספרמטוגנזה (התפתחות תאי זרע בשלבים מוקדמים שלהם) או שהם באמת לאוקוציטים. ללא צביעה מיוחדת אין לקבוע שתאים הללו הם לאוקוציטים.
דבר נוסף, 3 מיליון, אומנם זה מעל הנורמה (1 מיליון לאוקוציטים), אך עדיין זה לא הרבה.
אין צורך לקחת אנטיביוטיקה ללא זהוי ודאי שמדובר בלאוקוציטים. בנוסף לכך, טיפול אחד באנטיביוטיקה בדרך כלל אינו עוזר כי אינו חודר כל המחסומים הקיימים במערכת מין הזכרית ולכן, במידה ובאמת מדובר במצב דלקתי, מקובל לתת מספר טיפולים באנטיביוטיקה עם הפסקה של כשבועיים בין טיפול אחד לשני, שלישי וכו'.
לא ממליץ לקחת אנטיביוטיקה ללא זהוי ודאי של דלקת. יש לזכור שאנטיביוטיקה פוגעת גם באוכלוסיה "הטובה" של חיידקים החיים בגופנו בדרך קבע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)