פינסטריד 1 מ"ג והתפתחות עובר

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• פינסטריד 1 מ"ג והתפתחות עובר
    רוברט
    02/06/2021

שלום רב ד"ר!

אני גבר בריא בן 35, הנוטל פינסטריד 1 מ"ג כ-15 שנים. לאור היסטוריית ההקרחה הגברית במשפחתי, התרופה היא לא פחות ממדהימה עבורי מבחינת תוצאת השימור של השיער. כמו כן, אינני חווה כלל תופעות לוואי שעליהן אני יכול להצביע בוודאות מהתרופה, למעט *אולי* נפח שפיכה נמוך יותר.
    אני ספורטאי ומנהל אורח חיים בריא.

יש לי מספר שאלות ברשותך (אתה יכול לענות לי במושגים מקצועיים):
    1. אמנם אני ובת זוגי טרם ניסינו להכנס להריון, אך אני תוהה האם יש טעם להפסיק את הנטילה טרם הנסיונות - החשש העיקרי שלי הוא פגיעה כלשהי באיכות הזרע עצמו אשר יפרה את הביצית ואז אולי התפתחות העובר לא תהיה תקינה (לא מדובר בחשש מחשיפה של אישה הרה לזרע לאחר שהיא בהריון). לפי מה שאני מוצא עד כה בספריות המדעיות הרציניות - אין כאלו עדויות, אבל אני רוצה לוודא זאת פעם נוספת למקרה שקיימות עדויות חדשות.
    2. האם ניתן לבצע בדיקות איכות זרע בהשתתפות הקופה (מכבי) או שאני חייב לגשת למכון פרטי? האם הפנייה מרופא משפחה מספיקה או שעליי לבקש מאורולוג או רופא אחר?
    3. שאלה מעט לא קשורה לפורום, אבל אנצל את ההזדמנות - האם שימוש בפינסטריד 1 מ"ג פוגע ביכולת האנבולית לאחר פעילות ספורטיבית לעומת אוכלוסיה שאינה נוטלת פינסטריד, באופן מובהק סטטיסטית?

תודה רבה! :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    03/06/2021

שלום רוברט,
    1. לגבי שאלה על פינסטריד (פרופסיה), איני מכיר שום השפעה שלו על תקינות תאי הזרע והתפתחות העובר. ישנם דיווחים לגבי ירידה בכמות תאי הזרע, בכאבים באשכים ושינויים ברמת ה-PSA אצל גברים המשתמשים בתכשיר זה, אבל לא ידוע לי לגבי ירידה באיכות תאי הזרע והתפתחות העובר. יתכן שאם יכולה להיות ירידה בכמות תאי הזרע אזי יכולה להיות גם פגיעה באיכות תאי הזרע. לא כל דבר ניתן לבדוק ברזולוציה של מבנה תא הבודד.
    2. בדיקת זרע עושים דרך קופת חולים עם הפניה מרופא המשפחה. כל קופה עובדת עם מעבדת זרע מסויימת.
    3. לגבי השפעת פרופסיה על אנבוליקה ממליץ להתיעץ אולי עם דיאטיקנית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו