התייעצות לאחר סבב 1

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• התייעצות לאחר סבב 1
    אני
    22/11/2021

שלום. אני לאחר סבב ראשון של הקפאת ביציות. מאוכזבת. בת 36.5. בדיקת amh לפני שנה - 1.9, וestradiol-180 fsh - 10,. לא ידוע לי על רזרבה שחלתית נמוכה. במעקב זקיקים 3 ימים לפני השאיבה נצפו 11 זקיקים, בדיקות דם באותו יום: estradiol-12,190. Lh-0.8. Progesterone-3.57. Fsh-36.9. (במעקב קודם שבוע לאחר תחילת הזרקה ו 8 ימים מתחילת ווסת: 14 זקיקים, גודל 13, יחסית אחידים. בדיקות דם שנעשו 3 ימים קודם לכן: estradiol-752. Progesterone-1.83. Lh-0.5). פרוטוקול: בין היום 1-3 לווסת: 3 כדורי אסטרופם ביום. יום 4-6 גונאל 450,יום 7-14 גונאל 375 ואורגלוטרן. יום 15 אוביטרל ויומיים למחרת שאיבה. ביום השאיבה הרופא ראה 16 זקיקים בגודל המתאים. לצערי הרב, שאבו רק 6 ביציות, 5 הוקפאו. הרוב היו זקיקים ריקים לדבריו. מדבר על רזרבה שחלתית נמוכה, מציע בסבב הבא להשתמש בתוספים (deha, q10) ושינוי פרוטוקול. האם סביר שהסיבה היא רזרבה שחלתית נמוכה ועל בסיס ההנחה הזו לקבוע פרוטוקול? ייתכן שבייצתי ולכן רוב הזקיקים היו ריקים? סביר שכן היו ביציות אך לא השתחררו בשאיבה? האם בדוח המעבדה מופיע איזה נוזל הופיע בזקיקים (שקוף/אדום)? כדאי לבקש אותו?
    האם תקין שבתחילת ווסת לא בוצע אולטרסאונד זקיקים? במעקבים לא קיבלתי כלל דוחות מעקב (נאמר בעל פה כמה זקיקים ומה הגודל המקסימלי). בדיקות פרופיל הורמונלי לפני שנה ו 3 חודשים, לא התבקשתי לחזור עליהן.האם כדאי להחליף רופא? כדאי לחזור כעת על בדיקות amh ו fsh?
    שאלה לגבי אוביטרל 36 שעות לפני שאיבה-האם יש משמעות על הזרקה באיחור של 10 דקות? בעיקרון סיפרתי זאת לאחות בבית החולים לפני השאיבה. יכול להיות שזה מה שהרס לי?
    מתנצלת על אורך הפניה, מסרתי את כל הפרטים הקשורים למקרה שלי בלי להחסיר שום פרט. אובדת עצות לגבי מה אני צריכה לעשות עכשיו, מאוד מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות לאחר סבב 1

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    22/11/2021

שלום לך

יש לך המון שאלון לעניין ולא ניתן לענות על כולן כאן בפורום. אני ממליץ לך לבקש לצלם כל הדוחות (מעקב זקיקים ודוח מעבדה ביום שאיבת הביציות) ויחד עם כל הבדיקות לעשות יעוץ.
    דבר אחד אני יכול להגיד לך כרגע, שאין כאן תמונה של בעיה ברזרבה שחלתית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לאחר סבב 1

אני
    22/11/2021

ד"ר גירש תודה רבה על תשובתך.
    אם לא מדובר ברזרבה נמוכה, מה יכולה להיות הסיבה ש 11 זקיקים היו ריקים (לדברי הרופא). האם יהיה נכון לקחת deha/q10 כפי שהוא טוען?
    לצערי הרב, אין לי דוחות מעקבי זקיקים כי לא נתן לי ( הלכתי בפרטי), אמר במעקב ה 1 לאחר הזרקות שרואה 14 זקיקים, גודל 13, במעקב ה 2 ראה 11 זקיקים גודל 16 וגם יותר קטנים. זה מחדל שלא קיבלתי דוחות מעקב זקיקים? אציין שלא ביצע כלל מעקב טרם תחילת הטיפול.
    שוב, מודה לך על הסיוע, זה יעזור לי לחשב את צעדיי להמשך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין מצב בטבע שנקרא זקיק ריק

ד''ר אליעזר גירש
    22/11/2021

שלום לך,
    1. בגדול, כללי, אין מצב בטבע שנקרא "זקיק ריק".
    2. יש לך זכות לבקש מרופא המטפל שלך כל דוח, גם דוח מעקב זקיקים, גם דוח טיפול הורמונלי וגם דוח מעבדה ביום שאיבת הביציות. ישנם מקומות שמבקשים תשלום מסויים עבור מתן דוחות, אך אני מכיר מקומות כאלה בודדים.
    3. יש לי תשובה בשבילך שלא ניתן לפרסם אותה כאן בפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לאחר סבב 1

אני
    22/11/2021

ד"ר גירש אני מודה לך על תשובתך.
    מאחר וכתבת שלא ניתן לפרסם את התשובה המלאה, האם נוכל לשוחח טלפונית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במקרה שלך יש מספר דברים שצריך להסביר לך

ד''ר אליעזר גירש
    22/11/2021

במקרה שלך יש מספר דברים שצריך להסביר לך. לא מתאים לשיחת טלפון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לאחר סבב 1

אני
    23/11/2021

יש אפשרות לתור טלפוני? איזה קופ"ח אתה עובד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני עובד אך ורק פרטי

ד''ר אליעזר גירש
    23/11/2021

אני עובד אך ורק פרטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו