מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת זרע לא תקינה-התייעצותמודאג א.י19/01/2022
שלום.
אני ואשתי 5 שנים בטיפולי פוריות
יש לי היסטוריה של אשך טמיר שבגינו עברתי ניתוח בגיל 5
יש לי וריקוצל דרגה 2 עם היפוך זרימה בא.ס
מצרף בדיקת זרע מהיןם.
היו כמה הריונות כימיים
והיריון 1 עם הפלה בשבוע 8 עקב הפסקת דופק.
בivf האחרון מתוך 10 עוברים 8 עוברים היו עם שברים רבים וזרקו אותם.
רציתי לדעת מה כדאי לעשות במצב הנתון?
האם יש משהו שיכול להגדיל סיכויים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לי לא ברור אם אשך טמיר היה חד צדדי או דו צדדי
ד''ר אליעזר גירש19/01/2022לי לא ברור אם אשך טמיר היה חד צדדי או דו צדדי. אם היה חד צדדי, יש סיכוי טוב יותר להמצאות תאי זרע תקינים. הורדת אשך טמיר בגיל 5 שנים זה ניתוח שבוצע מאוחר מדי. מקובל להוריד אשך טמיר בשנה הראשונה לאחר לידה, ולאחרונה מדברים על תקופה שהיא בין חצי שנה לשנה. הורדת אשך טמיר מעבר לשנה גורמת לאי פוריות על רקע של פגיעה אי-רברסיבלית במבנה האשך וכך לאי פוריות לאחר בגרות, גם אם קיים ייצור תאי הזרע.
מכוון שמדובר ב-5 שנים של טיפולים ללא הריון תקין ועוברים חלשים, אני מציע בטיפול הבא להשתמש (לבחון) בתרומת זרע להפריה של חלק מהביציות (גם אם תחליטו לא להשתמש בעוברים האלו). זאת אומרת, חלק מביציות להפרות בתאי זרע שלך וחלק בתאי זרע של תורם ולאחר מכן להשוות איכות העוברים. עם איכות העוברים מזרע תורם תהיה טובה יותר, זה מראה על כך, שכנראה לא כדי להמשיך טיפולים עם זרע שלך כי סיכוי לקבל הריון תקין הוא נמוך. ממליץ על יעוץ שיסבירו לכם על כל הצדדים האפשריים, יתרונות וחיסרונות בכל מקררה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)