בדיקות זרע והזרעה

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• בדיקות זרע והזרעה
    דנית
    11/06/2022

שלום, אני ובעלי מנסים להיכנס להיריון כשנה. כל הבדיקות שלי תקינות (בת 30). בדיקת זרע ראשונה של בעלי- ריכוז 33 מיליון, תנועתיות 37%, מורפולוגיה 3%. בבדיקה החוזרת לאחר חודש - ריכוז 37 מיליון, תנועתיות 27%, מורפולוגיה 5%. כלומר המורפולוגיה השתפרה אך התנועתיות ירדה. ביצענו הזרעה (שלא צלחה) ללא הורמונים בכלל וללא אוביטרול. לפני ההשבחה הריכוז היה 33 מיליון ותנועתיות 30% ולאחר ההשבחה הריכוז 12 מיליון ותנועתיות 60% ( אין התייחסות למורפולוגיה). האם זאת תוצאה מספיק טובה לאחר ההשבחה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות זרע והזרעה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיכוי להיכנס להיריון תקין עומד על 18-25 אחוז

ד''ר אליעזר גירש
    11/06/2022

שלום דנית,
    קודם כל אני מאוד לא אוהב את המוסג "השבחה". הוא פשוט אינו נכון. לא משביחים זרע ברפואה!!! מה שמתבצע זה רחיצת זרע והפרדת תאי זרע בתנועה מיתר חלקים של נוזל הזרע ומתאי זרע ללא תנועה. בעצם מתבצעת רחיצת זרע והפרדה ולכן אחוז תנועתיות של תאי הזרע עולה כי מקבלים מקאע עשיר יותר בתאי זרע שבתנועה.
    לגבי שאלתך, הנתונים שלכם תקינים, אבל מה... בטבע סיכוי להיכנס להריון תקין עומד על 18-25%. רוב המקרים של מפגש בין תאי הזרע לביצית מסתיים ללא הריון. בהזרעה, נתון זה אינו משתנה ולכן לא תמיד נכנסים להריון מפעם הראשונה בהזרעה. זאת הסיבה שתהליך הזרעה מבצעים בין 3 ל-6 פעמים ואם עדיין לא נכנסים להריון עוברים לטיפולי הפריה חוץ גופית.
    ממליץ בחום להשתמש בתוסף תזונתי Vitamale המיועד לשיפור תפקוד אשכים וכך לשיפור באיכות הזרע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העובדה שאני לא מקבלת אוביטרול מקטינה את הסיכויים

דנית
    12/06/2022

תודה רבה על התשובה, יש לי 2 שאלות נוספות . 1. האם העובדה שאני לא מקבלת אוביטרול מקטינה את הסיכויים של ההזרעה? 2. קראתי על שיטת מפל צפיפות שיש לה סיכויים טובים יותר אך לא מבצעים אותה בכל מעבדה, האם שווה לנסות לפי שיטה זו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביוץ אצל נשים יכול לבוא בשלבים שונים של מחזור

ד''ר אליעזר גירש
    12/06/2022

שלום דנית.
    ביוץ אצל נשים יכול לבוא בשלבים שונים של מחזור אסטרוס ולא תמיד בין ימים 14-15, שזה ממוצע סטטיסטי. יתכן קיום הביוץ גם מאוחר יותר או אפילו במספר פיקים, לכן מתן אוביטרל יכול להסדיר ולתזמן זמן הביוץ לקראת הזרעה מתואמת.
    מעבדת זרע המכבדת את עצמה תמיד משתמשת בעמודת מפל צפיפות לניקוי זרע לקראת טיפול (הזרעה או IVF).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו