מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקות זרע והזרעהדנית11/06/2022
שלום, אני ובעלי מנסים להיכנס להיריון כשנה. כל הבדיקות שלי תקינות (בת 30). בדיקת זרע ראשונה של בעלי- ריכוז 33 מיליון, תנועתיות 37%, מורפולוגיה 3%. בבדיקה החוזרת לאחר חודש - ריכוז 37 מיליון, תנועתיות 27%, מורפולוגיה 5%. כלומר המורפולוגיה השתפרה אך התנועתיות ירדה. ביצענו הזרעה (שלא צלחה) ללא הורמונים בכלל וללא אוביטרול. לפני ההשבחה הריכוז היה 33 מיליון ותנועתיות 30% ולאחר ההשבחה הריכוז 12 מיליון ותנועתיות 60% ( אין התייחסות למורפולוגיה). האם זאת תוצאה מספיק טובה לאחר ההשבחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיכוי להיכנס להיריון תקין עומד על 18-25 אחוז
ד''ר אליעזר גירש11/06/2022שלום דנית,
קודם כל אני מאוד לא אוהב את המוסג "השבחה". הוא פשוט אינו נכון. לא משביחים זרע ברפואה!!! מה שמתבצע זה רחיצת זרע והפרדת תאי זרע בתנועה מיתר חלקים של נוזל הזרע ומתאי זרע ללא תנועה. בעצם מתבצעת רחיצת זרע והפרדה ולכן אחוז תנועתיות של תאי הזרע עולה כי מקבלים מקאע עשיר יותר בתאי זרע שבתנועה.
לגבי שאלתך, הנתונים שלכם תקינים, אבל מה... בטבע סיכוי להיכנס להריון תקין עומד על 18-25%. רוב המקרים של מפגש בין תאי הזרע לביצית מסתיים ללא הריון. בהזרעה, נתון זה אינו משתנה ולכן לא תמיד נכנסים להריון מפעם הראשונה בהזרעה. זאת הסיבה שתהליך הזרעה מבצעים בין 3 ל-6 פעמים ואם עדיין לא נכנסים להריון עוברים לטיפולי הפריה חוץ גופית.
ממליץ בחום להשתמש בתוסף תזונתי Vitamale המיועד לשיפור תפקוד אשכים וכך לשיפור באיכות הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעובדה שאני לא מקבלת אוביטרול מקטינה את הסיכויים
דנית12/06/2022תודה רבה על התשובה, יש לי 2 שאלות נוספות . 1. האם העובדה שאני לא מקבלת אוביטרול מקטינה את הסיכויים של ההזרעה? 2. קראתי על שיטת מפל צפיפות שיש לה סיכויים טובים יותר אך לא מבצעים אותה בכל מעבדה, האם שווה לנסות לפי שיטה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ביוץ אצל נשים יכול לבוא בשלבים שונים של מחזור
ד''ר אליעזר גירש12/06/2022שלום דנית.
ביוץ אצל נשים יכול לבוא בשלבים שונים של מחזור אסטרוס ולא תמיד בין ימים 14-15, שזה ממוצע סטטיסטי. יתכן קיום הביוץ גם מאוחר יותר או אפילו במספר פיקים, לכן מתן אוביטרל יכול להסדיר ולתזמן זמן הביוץ לקראת הזרעה מתואמת.
מעבדת זרע המכבדת את עצמה תמיד משתמשת בעמודת מפל צפיפות לניקוי זרע לקראת טיפול (הזרעה או IVF).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)