מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לד״ר אליעזר - אשמח לחוות דעתאון14/06/2022
היי,
רקע: אני בחור בן 29, מתאמן על בסיס יומיומי, לא מעשן, אין לי השמנת יתר.
נוטל פרופסיה כבר 4 וחצי שנים.
בעבר הייתה לי דלקת אפידיטיטיס כתוצאה מכלמידיה שטופלה באנטיביוטיקה.
ביצעתי בדיקת זרע ראשונה בה קיבלתי את הממצאים הבאים:
1. כמות הזרע הייתה נמוכה מהנורמה - 7 מיליון בלבד.
2. מורפולוגיה לא תקינה - 2%.
כל שאר הממצאים היו תקינים.
בדק אותי הארולוג ולא מצא כלום בבדיקה הפיזית מלבד זה שהאשכים קטנים. נשלחתי לבדיקת הורמונים בהן כולם היו בטווח הנורמה:
fsh - 9.7
lh - 5.2
טסטוטרון מעט מעל הנורמה אך האורולוג אמר שתקין - 27.7
מעבר לכך נשלחתי לבדיקות שתן למחלות מין STD - בה הכל יצא שלילי.
בנוסף ביצעתי בדיקת אולטראסאונד בה כלל הממצאים היו תקינים מלבד גודל אשכים:
ימין - 8.6 סמ״ק
שמאל - 7.3 סמ״ק.
אשמח לקבל חוות דעת - כיצד ממשיכים מכאן ? האם יש קשר בין גודל האשכים וייצור הזרע המועט לפרופסיה או לאפידיטימיטיס שהיה בעבר?
מה היית ממליץ לבצע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נטילת תכשיר פרופסיה לא ידוע על השפעה שלילית
ד''ר אליעזר גירש14/06/2022שלום און
הכל תלוי בהכל. אשכים בגודל קטן מהנורמה כבר מדליק נורה אדומה. אשכים קטנים מעידים על בעיה בתפקודם וכך על ייצור תאי הזרע. סיבות לחוסר התפתחות האשכים רבות כולל סיבות גנטיות והורמונליות.
לגבי אפידידימיטיס וכלמידיה, גם כן יכול להשפיע על איכות הזרע גם אם הדלקת עברה והבראת מכלמידיה.
נטילת תכשיר פרופסיה לא ידוע על השפעה שלילית על איכות הזרע, אך יכולה להקטין את החשק המיני (ליבידו).
אתה עושה ספורט על בסיס יומי. האם אתה נוטל תכשירים אנבוליים? אם כן, תכשירים אנבוליים מפחיתים בייצור תאי הזרע.
אני ממליץ לשמור מספר מנות זרע בהקפאה לשימור, למקרה ותהיה ירידה באיכות הזרע עם הזמן. כך תוכל לשמור על מצב הפריון שלך.
תוסף תזונתי Vitamale יכול לשפר את איכות הזרע. ממליץ בחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש דרך לשפר את איכות הזרע
און14/06/2022היי ד״ר,
אינני נוטל תכשירים אנבוליים ומעולם לא נטלתי.
האם יש דרך לשפר נתוני איכות הזרע?
כמו כן, האם יש סיכוי להריון ספונטאני ככה? והאם תוצאות הבדיקת זרע מתאימות לשימור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות איכות הזרע רק ילכו וירדו עם הזמן
ד``ר אליעזר גירש14/06/2022שלום און
לדעתי, ושוב זה רק על סמך הנתונים שפרסמת, לא נראה לי שיש הרבה מה לעשות. לפי תמונה, כנראה, תוצאות איכות הזרע רק ילכו וירדו עם הזמן ולכן אני ממליץ מאוד בחום להקפיא מספר מנות זרע לשימוש עתידני. גם אם איכות הזרע נמוכה היום, אני צופה ירידה בעתיד ולכן אתה חייב ליצור שימור פריון לשימוש אם תרצה.
סיכוי להריון ספונטני תמיד קיים גם באיכות זרע ירודה, רק הסיכוי הולך ופוחת.
לשיפור מה שקיים יש ללבוש בגד שלא מצמיד אשכים לגוף, פחות לשבת ויותר להיות בתנועה, תזונה נכונה ולרדת במשקל עם יש עודף, להרחיק טלפון נייד מהגוף ולהתרחק מקרינה כל שהיא. ממליץ בחום לטול תוסף תזונתי Vitamale לשיפור תפקוד האשכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)