מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נוזל בדוגלס והיסטרוסקופיהמאיה04/07/2022
שלום ד״ר,
יש לי שתי שאלות:
1. שמתי לב שבכל מעקבי הזקיקים שעשיתי עד עכשיו
תמיד מצויין ״מעט נוזל בדוגלס״ בכל הימים שלפני הביוץ.
האם מדובר בבעיה? כי הבנתי שהנוזל אמור להופיע רק אחרי הביוץ.
2. האם לדעתך היסטרוסקופיה אבחנתית היא בדיקה שמומלצת לכל מטופלת פוריות לפני תחילת הטיפולים? הרופא לא שלח אותי, אך קראתי על נשים שגילו בה דברים שמנעו מהן להיכנס להריון. ואני תוהה אם לעשות את הבדיקה באופן פרטי (ליתר בטחון כדי לבדוק שהכל בסדר, כי הבנתי שהבדיקה בכל מקרה לא מזיקה).
תודה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נוזל בדוגלס מופיע בזמן הביוץ
ד''ר אליעזר גירש04/07/2022שלום מאיה,
לגבי שאלתך הראשונה. בהחלט, נוזל בדוגלס מופיע בזמן הביוץ. לכל אישה מחזור חודשי שונה מאישה אחרת, גם באורכו וגם מבחינת אופי הפרשה הורמונלית שבמחזור. בדרך כלל מתיחסים לאיזשהו ממוצה של אוכלוסיה ומדברים על פיזור של 90% מאוכלוסיה כפזור תקין. ישנן נשים שמחזור שלהן אינו נכנס לממוצע המקובל. ישנן נשים שגל של הורמוני ביוץ מופיע פעמיים (בשני פיקים) במקום פעם אחת. יתכן, אם אצלך במקרה, גל של הורמון LH העיקרי לגרימת הביוץ, מופיע פעמיים בהפרש מספר שעות או אפילו יממה, אז במקרה כזה יכול להיות ביוץ מוקדם, ואז מופיע נוזל בדוגלה מוקדם יותר ממה שזה מתוכנן.
לשאלתך השניה, אין שום מניעה לבצע הסטרוסקופיה הבחנתית ואם זה יתן לך שקט נפשי וידיעה שהכל בסדר אצלך, אז תעשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לנוזל בדוגלס הוא מופיע תמיד
מאיה04/07/2022תודה רבה רבה על המענה המפורט. בקשר לנוזל בדוגלס - הוא מופיע תמיד, למשל בחודש שעבר הביוץ שלי היה כנראה ביום ה-15 (לפי בדיקות הדם), וכבר במעקב זקיקים הראשון ביום ה-10 נראה זקיק מוביל וצויין שיש מעט נוזל בדוגלס וכך גם בימים שלאחר מכן. ביצעתי במקביל לאולטרסאונד גם בדיקות דם החל מהיום ה-10 וה-LH היה נמוך (עד שהוא התחיל לעלות בערך יומיים לפני הביוץ).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)