מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפריה שלא התחלקהניצן10/11/2022
שלום,
ביצעתי שאיבת ביציות בשעה 12:00 בצהריים, יום למחרת הודיעו לי שיש הפריה אחת, וביום שלמחרת (כלומר 44 שעות מרגע השאיבה) הודיעו לי שההפריה לא התחלקה. האם יכול להיות שהפריה תתחלק לאחר יותר מ-44 שעות מרגע השאיבה? האם הפריה שלא התחלקה עד לאותו רגע כבר לא תתחלק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם הפריה שהתקבלה הייתה תקינה
ד''ר אליעזר גירש10/11/2022שלום ניצן,
האם הפריה שהתקבלה הייתה תקינה? להפריה קיימות דרגות של תקינות. לפעמים קורה שביצית מופרת מתחילה להיתחלק מאוחר יותר. במקרה שלך התקבלה הפריה אחת (לא נתת נתונים מתוך כמה ביציות) ולכן יש לתת צ'נס ולהמתין יום נוסף לפני שמפסיקים את התרבית. חסרה תמונה מלאה: גיל שלך, מספר ביציות שנשאבו, איכות הביציות, איכות הזרע, האם זה מחזור טיפול IVF ראשון ואם לא אז מה התוצאות שהיו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה פרטים לבקשתך
ניצן10/11/2022בת 44, נשאבו 2 ביציות והופרתה אחת. מדובר בזרע של תורם אז מניחה שהאיכות טובה. Ivf ראשון שלי. ההפריה היתה תקינה לפי המידע שנמסר לי (לא נמסרו לי פרטים על דרגת התקינות, רק נאמר לי שההפריה תקינה). וממש לפני ההחזרה (שקרתה 44 שעות מהשאיבה) נאמר לי שההפריה לא התחלקה.
הרופא החליט בכל זאת להחזיר את ההפריה שלא התחלקה לרחם שלי ולא להמשיך לגדל בתרבית. האם באמת יש סיכוי שההפריה תתחלק ברחם שלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בגיל 44 קשה מאוד לקבל ביציות תקינות
ד''ר אליעזר גירש10/11/2022שלום ניצן,
בגיל 44 קשה מאוד לקבל ביציות תקינות גם כמותית וגם איכותית. בעיני, לא הייתי מחזיר ביצית מופרת ללא סימני התחלקות לרחם אישה ביום 2 להתפתחות "ביצית מופרת"...
מציע לך לקבל יעוץ ממוחה פריון נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי תשובתך אני מבינה שלא נהוג להחזיר
ניצן11/11/2022תודה על תשובתך. לפי תשובתך אני מבינה שלא נהוג להחזיר ביצית שהופרתה וטרם התחלקה. האם לדעתך יש בכלל סיכוי שהביצית המופרית תתחיל להתחלק בתוך הרחם שלי? או שלא סביר שדבר כזה יקרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה מדע שאינו מדויק בגלל סיבות רבות
ד''ר אליעזר גירש11/11/2022שלום ניצן,
הבנת נכון את המסר שלי. רפואה, אומנם שייכת לתחום המדעי, אך זה מדע שאינו מדוייק בגלל סיבות רבות. שני מקרים זהים על פניו יכולים להיסתיים בתוצאות שונות בגלל גורמים רבים שונים שהם אינם זהים בשני מקרים.
ממליץ לך לבקש לקבל ביד דוח מעבדה, בו קיים רשום של כל מה שקרה בתהליכים מעבדתיים החל משאיבת הביציות שלך. עם דוח זה ביד, ממליץ לקבל דעה נוספת אצל מומחה פוריות בלתי תלוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)