מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת זרע ראשונהרון23/03/2023
היי דוקטור,
אני בן 27 לאחר שאני ואשתי לא הצלחנו להיכנס להידון מספר חודשים פניתי לבדיקת זרע.
קיבלתי את התוצאות, ובחלק של הריכוז רשום ״בודדים״ מדובר על כמה מיליונים בודדים שכמובן הם לא מספקים או פיזית על בודדים?
ונראה שבעקבות הסיבה הזו לא יכלו לבדוק את שאר הדברים, האם זה בהכרח מצביע על בעיה או שבדיקה נוספת יכולה להביא תוצאות שונות לגמרי?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש23/03/2023שלום רון
נתוני זרע יכולים לנוע בטווחים שונים בזמנים שונים כי ייצור תאי הזרע מושפע מגורמים רבים. בכל מקרה, קשה לצפות שממצב לא תקין הנתונים מעצמן יעלו לרמה תקינה. ממליץ לבצע בדיקת זרע נוספת כ-10 ימים מבדיקה הקודמת. חשוב לאסוף את כל הזרמה ולא לאבד שום טיפה, במיוחד את הטיפה הראשונה, בה יש הכי הרבה תאי הזרע. אם תוצאה תחזור שזה לא תקין, יש לפנות לברור אצל רופא אורולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלב הבא
רון23/03/2023תודה רבה דוקטור,
האם במונח בודדים מדובר על מיליונים בודדים או ממש על כמות מספר בודדים?
מקריאה פה בפורום, אם המצב הוא כזה אין סיכוי להיריון טבעי אני צודק?
ועם השבחת זרע?
מאוד מעריך את הסיוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בודדים בבדיקה זה אומר שזה נע בין מאות ואלפים
ד''ר אליעזר גירש24/03/2023שלום רון,
בודדים בבדיקה, זה אומר שזה נע בין מאות ואלפים למיליונים בודדים.
עם נתונים כאלה כמעט בלתי אפשרי להרות בצורה הטבעית, אך בעזרת הפריה חוץ גופית בהחלט הסיכוי גדל.
"השבחה" שזה מוסג שאינו נכון ומטעה - לא משביחים את הזרע, אלא מבודדים תאי הזרע שבתנועה על מנת להחדירם לרחם האישה. במקרה שלך אין מספיק תאי זרע עבור תהליך זה.
ממליץ בחום על תוסף תזונתי Vitamale היכול לשפר את איכות תאי הזרע הבודדים שיש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה שניה
רון30/03/2023היי דוקטור,
ביצעתי היום בדיקה 2, בבדיקה הזו יש יותר נתונים, אך עדיין נראה שדרך טבעית בלתי אפשרית וגם לא התהליך שתיארת עם הפריה תוך גופית אני צודק?
אני בשלב של שינוי אורח חיים כולל התוסף תזונה שהזכרת, האם שינויים כאלה ונוספים יכולים לעלות אותי לכמות זרע הדרושה לבידוד הזרע ״השבחה״?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נתוני הזרע שלך בהחלט אינם תקינים
ד''ר אליעזר גירש01/04/2023שלום רון,
נתוני הזרע שלך בהחלט אינם תקינים גם בבדיקה השניה, אך ניתן לקבל הריון גם עם הנתונים הללו בעזרת הפריה חוץ גופית. ממליץ להיבדק אצל רופא אורולוג וגם לבצע בדיקות גנטיות: קריוטייפ וגם חסרים של מקטעים בכרומוזומי מין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)