בדיקת זרע ראשונה

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• בדיקת זרע ראשונה
    רון
    23/03/2023

היי דוקטור,
    אני בן 27 לאחר שאני ואשתי לא הצלחנו להיכנס להידון מספר חודשים פניתי לבדיקת זרע.
    קיבלתי את התוצאות, ובחלק של הריכוז רשום ״בודדים״ מדובר על כמה מיליונים בודדים שכמובן הם לא מספקים או פיזית על בודדים?
    ונראה שבעקבות הסיבה הזו לא יכלו לבדוק את שאר הדברים, האם זה בהכרח מצביע על בעיה או שבדיקה נוספת יכולה להביא תוצאות שונות לגמרי?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת זרע ראשונה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת זרע

ד''ר אליעזר גירש
    23/03/2023

שלום רון
    נתוני זרע יכולים לנוע בטווחים שונים בזמנים שונים כי ייצור תאי הזרע מושפע מגורמים רבים. בכל מקרה, קשה לצפות שממצב לא תקין הנתונים מעצמן יעלו לרמה תקינה. ממליץ לבצע בדיקת זרע נוספת כ-10 ימים מבדיקה הקודמת. חשוב לאסוף את כל הזרמה ולא לאבד שום טיפה, במיוחד את הטיפה הראשונה, בה יש הכי הרבה תאי הזרע. אם תוצאה תחזור שזה לא תקין, יש לפנות לברור אצל רופא אורולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלב הבא

רון
    23/03/2023

תודה רבה דוקטור,
    האם במונח בודדים מדובר על מיליונים בודדים או ממש על כמות מספר בודדים?
    מקריאה פה בפורום, אם המצב הוא כזה אין סיכוי להיריון טבעי אני צודק?
    ועם השבחת זרע?
    מאוד מעריך את הסיוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בודדים בבדיקה זה אומר שזה נע בין מאות ואלפים

ד''ר אליעזר גירש
    24/03/2023

שלום רון,
    בודדים בבדיקה, זה אומר שזה נע בין מאות ואלפים למיליונים בודדים.
    עם נתונים כאלה כמעט בלתי אפשרי להרות בצורה הטבעית, אך בעזרת הפריה חוץ גופית בהחלט הסיכוי גדל.
    "השבחה" שזה מוסג שאינו נכון ומטעה - לא משביחים את הזרע, אלא מבודדים תאי הזרע שבתנועה על מנת להחדירם לרחם האישה. במקרה שלך אין מספיק תאי זרע עבור תהליך זה.
    ממליץ בחום על תוסף תזונתי Vitamale היכול לשפר את איכות תאי הזרע הבודדים שיש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה שניה

רון
    30/03/2023

היי דוקטור,
    ביצעתי היום בדיקה 2, בבדיקה הזו יש יותר נתונים, אך עדיין נראה שדרך טבעית בלתי אפשרית וגם לא התהליך שתיארת עם הפריה תוך גופית אני צודק?
    אני בשלב של שינוי אורח חיים כולל התוסף תזונה שהזכרת, האם שינויים כאלה ונוספים יכולים לעלות אותי לכמות זרע הדרושה לבידוד הזרע ״השבחה״?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתוני הזרע שלך בהחלט אינם תקינים

ד''ר אליעזר גירש
    01/04/2023

שלום רון,
    נתוני הזרע שלך בהחלט אינם תקינים גם בבדיקה השניה, אך ניתן לקבל הריון גם עם הנתונים הללו בעזרת הפריה חוץ גופית. ממליץ להיבדק אצל רופא אורולוג וגם לבצע בדיקות גנטיות: קריוטייפ וגם חסרים של מקטעים בכרומוזומי מין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו