מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מנת זרע- איך יודעים אם האיכות טובהאני02/04/2023
שלום ד"ר גירש,
רכשתי מנת זרע של תורם.
כשהמנה הופשרה לאחר שעברתי שאיבה צוין בדוח של העוברים תנועתיות 20% ריכוז 60 מיליון לסמ"ק.
אם הבנתי נכון אז פחות מ20% תנועתיות מעיד על בעיה בזרע. האם משמעות הדבר שכדאי לקנות מנת זרע מתורם אחר כי לא מדובר בנתונים טובים? (בהפריה הזרע הצליחלהביא להפריה רק כאשר הוזרק לביציות ולא כאשר פוזר במבחנה סביב הביצית)
תודה
מהם נתוני זרע טובים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש02/04/2023שלום רב,
אחוז נמוך בתנועת תאי הזרע הכוונה היא לזרמה המקורית לאחר מתן זרע טריא. כאשר מדובר בהקפאת זרע והפשרתו, אז בממוצע כ-50% מתאי זרע שהיו בתנועה לפני הקפאה מאבדים תנועתם לאחר הפשרה. לגורמים נוספים קיים משקל נוסף, כגון תהליך ההפשרה - איך הוא בוצע, כמה תאים ללא תנועה היו לפני ההקפאה, מתי נעשתה בדיקת זרע - מייד עם הפשרה או לאחר זמן שניתן לתאי הזרע להתאושש...
לדעתי, עם יש 20% תאי זרע בתנועה מזרע של תורם לאחר הפשרתו, זאת תוצאה מספיק טובה עבור תהליך ההפריה ביחידה להפריה חוץ גופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה אם בכל זאת יש בעיה במנה
אני03/04/2023קודם כל תודה על תשובתך.
קראתי שבחו"ל אם יש פחות מ-40$ תנועתיות במנת זרע שהוקפאה אז לא משתמשים בזרע כי מבחינם הוא לא מספיק טוב.
מכאן אני מבינה שאולי 20% זה מספיק טוב לטיפולי IVF אבל לא ברמה שמצפים ממנות זרע של תורמים בחו"ל..
זו ההזדמנות האחרונה שלי להפרייה ואם יש סיכוי קטן שבקטנין שלא מדובר במנת זרע איכותית מאוד (והיא מקור הבעיה בהפריות קודמות) אולי בכל זאת עדיף להחליף תורם?
אציין שפעם קודמת הזרע הפרה 10 מתוך 20 ביציות.
חצי מהביציות הופרו בהזרקת הזרע וחצי בפיזור של הזרע סביב הביציות.
רק כאשר הזרע הזה הוזרק הוא הצליח להפרות את הביציות.
שרד רק עובר אחד יום 5 דירוג בינוני. השאר שרדו עד יום 2 או 3 אבל לא שרדו ליום 5..
השאלה שלי היא מהי בממוצע בדרך כלל רמת התנועה מזרע של תורמי זרע בארץ? אולי בגלל התנועה הנמוכה לא הצליח לחדור לביציות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מבין את סיבת הדאגות שלך
ד''ר אליעזר גירש03/04/2023הי
אני מבין את סיבת הדאגות שלך. אין מספיק נתונים. אם תציגי דוח מעבדה מטיפול הקודם כאשר הופרו 10 ביציות מתוך 20, כאשר בדוח מופיעה כל האינפורמציה לגבי ביציות וזרע, יהיה באפשרותי להיתיחס למקרה בצורה נכונה ושקולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)