מנת זרע- איך יודעים אם האיכות טובה

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• מנת זרע- איך יודעים אם האיכות טובה
    אני
    02/04/2023

שלום ד"ר גירש,

רכשתי מנת זרע של תורם.
    כשהמנה הופשרה לאחר שעברתי שאיבה צוין בדוח של העוברים תנועתיות 20% ריכוז 60 מיליון לסמ"ק.

אם הבנתי נכון אז פחות מ20% תנועתיות מעיד על בעיה בזרע. האם משמעות הדבר שכדאי לקנות מנת זרע מתורם אחר כי לא מדובר בנתונים טובים? (בהפריה הזרע הצליחלהביא להפריה רק כאשר הוזרק לביציות ולא כאשר פוזר במבחנה סביב הביצית)

תודה

מהם נתוני זרע טובים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    02/04/2023

שלום רב,
    אחוז נמוך בתנועת תאי הזרע הכוונה היא לזרמה המקורית לאחר מתן זרע טריא. כאשר מדובר בהקפאת זרע והפשרתו, אז בממוצע כ-50% מתאי זרע שהיו בתנועה לפני הקפאה מאבדים תנועתם לאחר הפשרה. לגורמים נוספים קיים משקל נוסף, כגון תהליך ההפשרה - איך הוא בוצע, כמה תאים ללא תנועה היו לפני ההקפאה, מתי נעשתה בדיקת זרע - מייד עם הפשרה או לאחר זמן שניתן לתאי הזרע להתאושש...
    לדעתי, עם יש 20% תאי זרע בתנועה מזרע של תורם לאחר הפשרתו, זאת תוצאה מספיק טובה עבור תהליך ההפריה ביחידה להפריה חוץ גופית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה אם בכל זאת יש בעיה במנה

אני
    03/04/2023

קודם כל תודה על תשובתך.

קראתי שבחו"ל אם יש פחות מ-40$ תנועתיות במנת זרע שהוקפאה אז לא משתמשים בזרע כי מבחינם הוא לא מספיק טוב.
    מכאן אני מבינה שאולי 20% זה מספיק טוב לטיפולי IVF אבל לא ברמה שמצפים ממנות זרע של תורמים בחו"ל..

זו ההזדמנות האחרונה שלי להפרייה ואם יש סיכוי קטן שבקטנין שלא מדובר במנת זרע איכותית מאוד (והיא מקור הבעיה בהפריות קודמות) אולי בכל זאת עדיף להחליף תורם?

אציין שפעם קודמת הזרע הפרה 10 מתוך 20 ביציות.
    חצי מהביציות הופרו בהזרקת הזרע וחצי בפיזור של הזרע סביב הביציות.
    רק כאשר הזרע הזה הוזרק הוא הצליח להפרות את הביציות.
    שרד רק עובר אחד יום 5 דירוג בינוני. השאר שרדו עד יום 2 או 3 אבל לא שרדו ליום 5..

השאלה שלי היא מהי בממוצע בדרך כלל רמת התנועה מזרע של תורמי זרע בארץ? אולי בגלל התנועה הנמוכה לא הצליח לחדור לביציות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבין את סיבת הדאגות שלך

ד''ר אליעזר גירש
    03/04/2023

הי
    אני מבין את סיבת הדאגות שלך. אין מספיק נתונים. אם תציגי דוח מעבדה מטיפול הקודם כאשר הופרו 10 ביציות מתוך 20, כאשר בדוח מופיעה כל האינפורמציה לגבי ביציות וזרע, יהיה באפשרותי להיתיחס למקרה בצורה נכונה ושקולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו