עקרות גברית - האם גבר יכול להיות עקר עם OTA?

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• עקרות גברית - האם גבר יכול להיות עקר עם OTA?
    מישהו
    08/04/2023

אם גבר בן 45 אובחן עם OTA ברמה בינונית - כלומר כל המדדים (תנועתיות, מורפולוגיה, ריכוז) מתחת לנורמה אך לא ברמה קיצונית - מה הסיכוי שלא ניתן יהיה להשיג הריון תקין עם זרע כזה עם תורמת ביציות צעירה בהנתן שמבוצע ICSI.
    אם התשובה היא שקיים סיכוי שפשוט לא ניתן להשיג הריון תקין - אשמח להבין מה יכולות להיות הסיבות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    08/04/2023

שלום
    אם יש לך OTA, חשוב להיבדק אצל אורולוג שמתמחה בפוריות. קיימת חשיבות למצוא את הסיבה/ות ל-OTA ולטפל בתופעה בהתאם. בהחלט, במצבים ש-OTA נוצר לא על רקע הגנטי אלא מסיבות סביבתיות והתנהגויות אפשר לשפר את המצב.
    בכל מקרה, בעזרת שיטות ה-IVF קיים סיכוי שיימצא תא זרע תקין להפריה, היכול להביא להריון תקין ולידת תינוק/ת בריא/ה.
    בתור תוספת, ממליץ בחום על שימוש בתוסף תזונתי Vitamale המשפר את פעילות האשכים וכך גם לייצור של תאי הזרע באיכות טובה יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה אבל...

מישהו
    08/04/2023

ראשית,
    היו לי 2 תוצאות של OTA אבל שנה לאחר מכן - התוצאות היו טובות - כלומר, הכל מעל הנורמה (60% תנועה, 5% מורפולוגיה ו-40 מיליון ריכוז)...לא עשיתי שום שינוי תזונתי או משהו.
    מי יודע מה המצב עכשיו...
    אני פשוט מנסה להבין האם גבר יכול להיות עקר אם יש לו מספיק זרע ברמה סבירה גם אם לא אופטימלי.

לגבי התוסף שאתה מציע - לפי מה שראיתי (תקן אותי אם אני טועה), אתה קשור לחברה שמשווקת את התוסף הזה (האם אתה פיתחת את התוסף?)...
    ולכן אני לא ממש יודע איך להתייחס להמלצה שלך - מכיוון שנראה שיש לך אינטרס כלכלי בעניין...
    סליחה אם אני ישיר מדי...אבל פשוט ככה זה נראה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    09/04/2023

יתכן וגופך עבר עקה מסיבה כלשהי וזה השפיעה על איכות הזרע. לאחר מכן הכל הסתדר. אנחנו מכירים מצבים כאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו