פרדניזון מבטרה וטיפול ביולגי

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• פרדניזון מבטרה וטיפול ביולגי
    אורטל
    01/06/2023

היי, אני ממש אשמח לעזרה..
    בת 35, רוצה להתחיל הקפאת ביציות. עשיתי בדיקות דם כלליות של פרופיל הורמונלי שיצאו תקינות לפי מה שאמרה הרופאת נשים.
    אני סובלת ממחלה אוטואימוניות שהייתה שנה ברמיסיה ועכשיו שוב מתפרצת. בשל ההתפרצות אצטרך לקחת סטרואידים מסוג פרדניזון ולעבור טיפול ביולוגי מסוג מבטרה.
    אתמול הייתי בהדסה עין כרם בשל התפרצות המחלה, הרופאה ניסתה להשיג רופא פריון לגבי השאלות הללו והוא לא ענה לה.
    בנוסף, עשיתי בדיקת amh והיום קיבלתי תוצאות - 0.84. אני ממש מאוכזבת ועצובה.
    חלק מהבדיקות שעשיתי לפני שבועיים וחצי:
    Fsh - 6.4
    Lh - 3.5
    E2 - 159
    האם הטיפול הביולוגי ונטילת הסטרואידים פוגעים בתהליך שימור הפוריות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    01/06/2023

שלום אורטל
    אין לי תשובה ברורה לגבי טיפול הביולוגי והשפעתו על איכות הביציות. מה שאני יכול להגיד, זה לגבי חלק השני שבשאלתך, שאומנם קופות חולים מאשרות הקפאת ביציות כטיפול לשימור פריון, אך השיטה זאת אינה יעילה בגלל מצב הפיזיולוגי של ביציות, חוסר עמידות של ביציות להקפאה והפשרה, רמה נמוכה של יצירת עוברים מהביציות הללו ושעורי לידה נמוכים. אם זה לא די, אז גם מספר ביציות מוקפאות הוא מוגבל.
    השיטה טובה ביותר, זה ליצור עוברים עם בן זוג (אם יש) או מזרע תורם ולהקפיא עוברים. העוברים עומדים בתהליכי הקפאה/הפשרה הרבה יותר טוב מביציות לא מופרות.
    אם אנחנו כבר מדברים על מסלול שימור פריון, אני ממליץ לעשות הקפאת רקמת השחלה (לא נכלל בסל של קופת חולים), וזאת שיטה המבטיחה הרבה יותר מהקפאת ביציות. בהדסה עין כרם יודעים להקפיא רקמת השחלה ברמה גבוהה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו