עובר בן 40שעות רק 2 תאים

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
053-4877802
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש
053-4877802 ללא פרסום בפורום

• עובר בן 40שעות רק 2 תאים
    לאה
    29/07/2023

ביום רביעי ב11 בבוקר היתה לי שאיבה. בניגוד לצפוי נשאבה רק ביצית אחת. הופרתה בשלוש בצהריים. 4 שעות לאחר השאיבה.
    שאלה 1: האם העיכוב לא עלול לפגוע באיכות העובר?
    המשך התאור...
    ביום שישי בשבע בבוקר היה עובר בן 40 שעות רק 2 תאים דרגה a. האם זה נחדב פיגור בהתפתחותו?
    אומנם ההחזרה היתה כמה שעות טובות לםי שעת ההפריה אך כשהסתכלתי לאחור היו לי שאיבות שבבוקר יום שני להפריה כבר היו 4 תאים.
    שאלה 2: האם זה נראה לך תקין או התפתחות איטית של עובר? האם היה צריך להיות להיות לפחות 3 תאים? האם הוא מתפתח ל4 תאים ברגע אחד ויתכן שאם ההחזרה היתה למשל ב11 היה 4 תאים?
    שאלה 3: האם הדרוג של העובר ניתן בשש בבוקר לכולם? או בשעת ההחזרה?
    תודה

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אליעזר גירש - 053-4877802

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עובר בן 40שעות רק 2 תאים

הוספת תגובה

תמונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לתגובה אם אפשר

לאה
    31/07/2023

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר אליעזר גירש
    31/07/2023

שלום לאה,
    חסרים מספר נתונים כגון גילך, גיל בן זוגך ואיכות זרעו. עדיף לקבל צילום של טופס מעבדה עם כל הפרטים, כך אפשר להתיחס בצורה נכונה לשאלותך.
    בגדול, השאיבה של ביציות מתבצעת כ-36 שעות ממתן טריגר. בטבע ביצית מבייצת כ-42-48 שעות מגל הופעת הורמון LH, שבמקרה של IVF הוא (או hCG) מהווה טריגר. על מנת לדמות את הטבע ולתת לביצית להיות בשלה יותר, מבצעים הפרייה במעבדה כ-4-6 שעות מסיום שאיבת הביציות.
    לאיכות ההפריה ולאיכות העובר המתפתח צריך את שנים ("כמו לטנגו"), ביצית איכותית ותא זרע איכותי. אם אחד משניים אינו איכותי, זה ישפיע על טיב ההפריה ועל איכות העובר המתפתח.
    בדרך כלל, החלוקה הרצויה היא מתא אחד (ביצית מופרת) חלוקה לשני תאים. לאחר מכן, משני תאים לארבע, מארבע לשמונה וכו'. כל עובר מתחלק בקצב אינדיבידואלי שלו.
    הדירוג של עוברים ניתן בשעות שונות במעבדה, כשאמבריולוגים מתפנים לזה. בדרך כלל קיים עומס עבודה על אמבריולוגים במעבדה וגם קיים חוסר אמבריולוגים בארץ (ולא רק בארץ), כך שמבצעים את העבודה לפי מה שדחוף יותר. הדגרה וגידול העוברים נעשה באינקובטורים של חברות וטכנולוגיות שונות ולכן, במקרה של אינקובטור שולחני רגיל, בדרך כלל נותנים דרוג בשעות הבוקר. באינקובטורים מסוג Time-lapse קיימת מצלמה הלוקחת צילום בהתפתחות העובר כל כמה דקות ובמקרה כזה אין לחץ לבדוק עובר בשעות הבוקר: אפשר תמיד להריץ את הצילומים בתור סרט ולבחון התפתחות ואיכות העובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה על התשובה

לאה
    31/07/2023

תודה על התשובה המפורטת. אני בת 43 עם זרע תורם.
    רציתי לעשות מיון זרע אך אמרו שבמעבדה יבחרומאת הטוב ביותר. בפועל היו עמוסים אז לא יודעת אם באמת השקיעו בזה זמן או מאמץ. את הדוחות התיאשתי לבקש כי כבר לא נותנים בשום מקום פרטי ואפנה לעו"ד עוד כמה ימים להוצאת כל הדוחות שלי מכל המקומות כי אין דרך אחרת.
    השאלה העיקרית שלי 1. אם אמרו 2 תאים האם זה עובר דפוק?2. היה אמור אחרי 40 שעות מההפריה להיות יותר תאים? 3. תוך כמה שעות הופך ל4 תאים? ברגע אחד? 4. מה יותר גרוע עובר 4 תאים דרגה 2 או עובר 2 תאים דרגה 1?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    31/07/2023

שלום לאה,
    בגיל 43 סיכוי שביצית תהיה באיכות גבוהה ותקינה הוא נמוך מאוד, ולכן, כנראה התקבל עובר בן 2 תאים ביום 2 להתפתחותו. בשלב זה אנחנו מצפים לעובר להיות בן 4 תאים. אם מדובר בזרע של תורם, אז עיכוב בהתפתחות של עובר נובע כנראה מגילך והשפעת הגיל על טיב הביצית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אז לא לפתח ציפיות?

לאה
    31/07/2023

לא מבינה למה האמבריולוג נתנה לי הרגשה טובה? זה די מעצבן אותי שהן לא אמיתיות. יכולתי גם לבחור לא להחזיר אבל לא נותנים לי את המידע האמיתי.
    ונראה לך שאם ההחזרה היתה מוקדמת מהשאיבה זה גם יכל לגרום לזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    31/07/2023

שוב, שלום לאה
    אמבריולוג/ית לא מחליט מה לעשות בטיפול הרפואי שזה כולל יום החזרת העובר לרחם. הרופא המטפל מחליט באיזה יום יוחזר העובר לרחמך. גם את הנתונים לגבי מצב העובר/ים בדרך כלל מוסר למטופלת הרופא המטפל שלה. את צודקת בזה שיש לדרוש שקיפות ממערכת הרפואית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו