שאלות על זקיק ריק בשאיבה

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
053-4877802
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש
053-4877802 ללא פרסום בפורום

• שאלות על זקיק ריק בשאיבה
    מיכל
    07/08/2023

שלום
    זקוקה לעזרתך

בת 39.10
    Fsh לפני 7 חודשים 8.5
    Afc לפני שנה 7 עד 9 תלוי בחודש
    בפברואר האחרון לפני חצי שנה היה 11 (זה היה חודש טוב שבו גם נכנסתי חהריון טבעי שהסתיים בהפלה טבעית בסוף שבוע 5)

בגלל מחלות רקע עושה ivf במחזור טבעי רק עם דקפפטיל לפני השאיבה
    ב10 החודשים האחרונים היו לי לפחות 3 מקרים של ביוץ לפני השאיבה, האחרון היה בחודש שעבר.
    לכן החודש ביקשתי להקדים את הזריקות ואת השאיבה

היה חודש קצת מוזר
    ביום 5 למחזור היה זקיק כמעט 12 מ"מ בצד שמאל ועוד כמה זקיקים קטנים בצד ימין
    ביום 7 למחזור נשאר רק זקיק אחד בצד שמאל בגודל כמעט 12 (לא גדול בכלל ולא קרה לי אף פעם!)
    כמעט ויתרתי על החודש הזה אבל המשכתי בדיקות ואז ביום שישי 4.8 היה יום 9 למחזור היה זקיק 17 מ"מ בצד שמאל ורירית 9.5 כלומר נראה חודש סביר
    ובדיקות דם
    E2 531
    Lh 5.3
    Prog 2.1

הזרקת דקפפטיל נקבעה ליום שבת לפנות בוקר (בלילה שבין שישי לשבת) והשאיבה היתה אתמול יום ראשון ב11:00 בבוקר.
    הפעם הזקיק נשאר ולא נעלם (בדרך כלל הזריקות היו כשהזקיק היה 19 מ"מ) אבל נשאב הנוזל ולאחר ההתאוששות אמרו לי שהזקיק היה ריק ולא היתה בו ביצית.
    לקחתי את זה קשה מאוד.

כל כך שמחתי שהפעם בגלל שנקדמנו הזקיק עוד היה שם.
    ואז הייתי כל כך עצובה שאמרו לי שלא מצאו ביצית במעבדה.

1. האם הזקיק היה לא טוב או שבגלל ההקדמה גם בזריקה וגם בשעת השאיבה (כי הבנו שאצלי זה לא 36 ולא 34 שעות אלא פחות) הזקיק היה לא בשל ולכן לא נשאבה ביצית?

2. מה היית משאיר ומה היית משנה:
    האם הזריקה בחודש הבא גם צריכה להיות כשהזקיק 17 מ"מ ולא 19 והשאיבה 36 34 שעות מהזריקה?
    או שכדאי לחכות לגודל זקיק 19 מ"מ ולהקדים רק את השאיבה ל32 שעות אחרי הזריקה?

3. יש משהו נוסף שהיית משנה כדי להגיע לתוצאה טובה יותר בחודש הבא?

4. יכול להיות שהחודש היה היה פחות טוב כי הוא ברציפות אחרי החודש שעבר שגם בו לקחתי דקפפטיל (ופספסנו ביוץ)?

4. לטרזול יכול לעזור במשהו במצב הזה? או רק יעשה נזק?

5. סבלתי מחוסר שינה בשבועיים האחרונים. יכול להיות שזה השפיע? (חוץ מהגיל והרזרבה הנמוכה שאני יודעת שהשפיעו)

אשמח מאוד לתשובות
    תודה רבה

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אליעזר גירש - 053-4877802

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות על זקיק ריק בשאיבה

הוספת תגובה

תמונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    07/08/2023

שלום מיכל,
    ידוע שבנשים "מבוגרות" (מבחינת גיל הפוריות, מעל 38) קורה ביוץ מוקדם יותר מנשים צעירות יותר.
    לגבי זקיק ריק - אין דבר כזה בטבע, לא קיים. זקיק אינו יכול להיתפתח ללא נוכחות ביצית בתוכו. אבל מה? זקיקים שאינם בשלים, קטנים או גדולים שלא נחספו ברמה מספקת להורמון הביוץ, אין בהם הפרדות בין ביצית לתאי הזקיק שביצית נמצאת בקשר הדוק איתם. במקרה כזה מתאפשרת שאיבת נוזל הזקיקי, אך ביצית נשארת בתוך הזקיק. על מנת לשחרר את הביצית מתאי הזקיק במקרים כאלה משתמשים ברמה גבוה יותר של טריגר, כגון דקפפטיל או אוביטרל או שילוב שלהם. גם שעת השאיבה חשובה לכך, ככל שעובר יותר זמן (36-40 שעות ממתן טריגר), כך זקיק בשל יותר ומוכן לשחרר ביצית. במקרה שלך, כאשר יש ביוץ מוקדם, זה טריקי למצוא את המינון המתאים בשילוב עם שעת השאיבה על מנת לקבל זקיק וביצית בשלים, לא לאבד את הביצית בביוץ הספונטני ולא לשאוב נוזל הזקיקי ללא ביצית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• המשך

מיכל
    07/08/2023

תודה רבה על המהירות ועל התשובה המפורטת.
    אני מבינה לגמרי את מה שכתבת.
    לאור מה שכתבת,
    מה היית משאיר ומה היית משנה:
    האם הזריקה בחודש הבא גם צריכה להיות כשהזקיק 17 מ"מ ולא 19 והשאיבה 36 34 שעות מהזריקה?
    או שכדאי לחכות לגודל זקיק 19 מ"מ ולהקדים רק את השאיבה ל32 שעות אחרי הזריקה?
    מה היית משנה בתהליך?

שוב תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו