מידע רפואי
פורומים
- דיכאון אחרי לידה
- הפרעות קשב וריכוז
- תאונת עבודה, רפואה תעסוקתית
- כאבי ראש, מיגרנות
- טיפול תרופתי להרזיה וניתוחים בריאטריים
- יחסים, זוגיות ונישואין
- סקס ויחסים
- הפרעות אכילה - תמיכה
- תזונה נכונה - ירידה במשקל
- מחלות כבד, השתלות כבד, סרטן כבד
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- זכויות רפואיות
- חרדה חברתית
- נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).
מנהל הפורום
053-4877802
053-4877802 ללא פרסום בפורום
- סיכויי הצלחה בשיטת IVMיעל15/08/2023
שלום
בת 39.11
בגלל מחלות רקע יש לי בעייה לטפל בי בפרוטוקולים רגילים.
במחזור טבעי פספסנו ביוץ ב4-5 מתוך 6 סבבים (הדקפפטיל לא עובד טוב כנראה. ואסור לי אוביטרל)
הלכתי אתמול לרופא חדש שהציע IVM.
לפני שנה הייתי אצל 3 מומחים ושאלתי על השיטה הזאת. שלושתם סירבו לטפל בי בשיטה הזאת כי לטענתם היא מתאימה לפוליציסטיות (ואני ממש לא פוליציסטית אלא בת 39 עם רזרבה גבולית או נמוכה) ושהעוברים משיטה זו גם ככה חלשים ולא שורדים.
לעומת זאת, הרופא אתמול טען שהוא עושה תאומים בשיטה הזאת. אני מאמינה לו שזה נכון, אבל לא בטוחה אם נכון למישהי כמוני שהיא לא פוליציסטית ומבוגרת.
חשוב לי לדעת מה דעתך לגבי סיכויי ההצלחה של השיטה הזאת בגילי ובמצבי כי מדובר בתהליך לא פשוט עבורי. (יש המלצת קרדיולוג למניעה מהרדמה לכן הרופא אתמול הציע לעשות ivm עם הרדמה מקומית (עזרקאין בנרתיק בלבד) ואני חוששת מהכאב (לא רק בנרתיק אלא מהדיקור בשחלות).
יש לציין שאת הסבבים הטבעיים עשיתי תמיד ללא הרדמה אבל שם זאת רק דקירה אחת אז זה לא נורא.)
מה דעתך? מה הסיכוי שייצאו מivm בגילי עוברים טובים לפונדקאות?
(מדובר על 7 זקיקים בחודש ממש טוב ובחודש שעבר היו 4 או 5)
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר אליעזר גירש16/08/2023שלום יעל
בהחלט אפשרי לבצע IVM גם במצבך. סיכוי שביציות יבשילו במעבדה כמו בגוף האישה הוא נמוך יחסית, אך אולי שווה לנסות אם אין מענה אחר לרופא המטפל.
לגבי הרדמה מקומית, לדעתי חבל על הזמן: אותה דקירה ואותו כאב כמו שעשית בשאיבה ללא הרדמה. שווה ללכת על שאיבת ביציות ללא הרדמה בשימוש במחט השאיבה דקה (בשיטה היפנית) וכך הכאב הוא פחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?