מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם ביוץ תקין והאם הגופיף הצהוב תקין?צפונית מודאגת08/09/2023
שלום
אני בת 40 השבוע וקצת מודאגת ממעקב הביוץ.
שלום
להלן נתוני מעקב זקיקים שלי החודש:
יום 5 למחזור
E2 160
Lh 4.4
Prog 1.6
יום 8 למחזור
E2 270
Lh 4 1
Prog 1.6
יום 10 למחזור
E2 551
Lh 6.2
Prog 1.8
זקיק מוביל 19 מ"מ
רירית רחם 12
יום 12 למחזור
E2 526
Lh 35.68
Prog 1.36
יום 14 למחזור
E2 136
Lh 7.7
Prog 5.4
יום 16 למחזור
E2 239
Lh 7.6
Prog 1.3
האם הביוץ שלי תקין?
האם הפרוגסטרון ביום 14 וביום 16 נמוך מדי?מה זה אומר? זה אומר משהו על איכות ביצית ותפקוד הגופיף הצהוב??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש08/09/2023שלום,
לערכתי הביוץ התרחש בין יום 12 ליום 13 למחזורך. רמות אסטרדיול ו-LH תקינות. פרוגסטרון ירד ביום 16 למחזור ורמתו נמוכה בשלב הזה. כנראה שגוף הצהוב אינו מתפקד בצורה תקינה ומלאה.
לגבי איכות הביצית לא ניתן לתת דעה לפי רמות הורמונים בדם, אך אנחנו יודעים שאיכות הביציות מתחילה לרדת אחרי גיל 35, וירידה משמעותית יותר נמדדת אחרי גיל 38.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון!!!!
צפונית מודאגת08/09/2023ד"ר גירש שלום ותודה רבה על התשובה
ביום 16 ערך הפרוגסטרון הוא 13.0 (ולא 1.3 כמו שכתבתי בטעות)
הבנתי שטעיתי כשקראתי שכתבת שהוא ירד והוא לא ירד אלא עלה מיום 14 שהוא היה 5.4 וביום 16 הוא 13.
האם זה תקין?
זה לא נמוך מדי?
זה אומר משהו על הפוריות שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה
ד''ר אליעזר גירש08/09/2023תקין. מבחינה הורמונלית לא נראת בעיה כלשהי לעין, אך כפי שכתבתי לך, איכות ותקינות הביציות יורדת בגיל 35-38 וירידה עוד יותר משמעותית היא אחרי גיל 38.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!! מעריכה מאוד
צפונית מודאגת08/09/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש טעם לקחת לטרזול במצבי?
צפונית מודאגת08/09/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה
ד''ר אליעזר גירש08/09/2023לא נראה לי, אך את העניין הזה רצוי לשקול יחד עם הרופא המטפל שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)