קונדום הלכתי והשפעה על הזרע

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום
 
  • קונדום הלכתי והשפעה על הזרע
    בועז
    26/09/2023

    שלום רב
    אני ואשתי דתיים ונשתמש בקונדום הלכתי על מנת לאסוף את הזרע. ישנה בעיית זרע כיוון שרק מעט מהזרע בתנועה (11 אחוז בתנועה מתקדמת, 17 אחוז בתנועה בינונית 19 אחוז בתנועה מקומית, סך הכל בתנועה חצי מליון זרעונים). ולכן אנחנו נשתמש בהפרייה חוץ גופית בהזרקה.
    כנראה שנביא את הזרע לאחר שעה ונהיה טיפה גבוליים בזמן.
    ראית באחת התגובות שלך שרשמת:
    "מקובל להביא זרע למעבדה לבדיקה תוך שעה ממתן הזרע. קונדום הלכתי אינו מכיל קוטל הזרע לכן, על פניו, נראה כי זרע יכול לשהות בו יחסית הרבה זמן. אבל אנחנו רואים, כי עם הזמן, זרע שנמצא בקונדום הלכתי מעבד מכושר התנועה של תאי הזרע. העניין מאוד אינדיבידולי, אך צריך להשתדל להביא את את הקונדום עם הזרע בזמן מוקדם ככל שאפשר."

    האם פגיעה זו בתנועתיות הזרע מלווה גם בהפרעה להפרייה חוץ גופית בשיטת ההזרקה?
    תודה רבה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תגובה

    ד``ר אליעזר גירש
    26/09/2023

    שלום בועז. לי יש נסיון רב שנים של עבודה עם קונדום הלכתי וכבר לפני שנים שמתי לב שכאשר זרע נמצא הרבה זמן בתוך הקונדום ללא טיפול במעבדה, ישנה ירידה משמעותית בתנועתיות של תאי הזרע. הסיבה לכך יכולה להיות רק סיבה אחת: טוקסיות של חומר ממנו עשוי הקונדום. כנראה שזמן קצר אינו מספיק להשפיע על תאי הזרע בצורה שלילית, אך זמן ממושך יותר, כן משפיע לרעה על תאי הזרע, במיוחד אם זרע מדובר בזרע חלש.
    המלצה יחידה היא להביא את הזרע למעבדה כמה שיותר מהר ולבקש לטפל בו כמה שיותר מוקדם בגלל הסיבות הללו.
    על מנת לחזק את איכות הזרע ממליץ בחום על שימוש בתוסף תזונתי Vitamale.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו