הסבר תוצאות של pgs

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
053-4877802
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש
053-4877802 ללא פרסום בפורום

• הסבר תוצאות של pgs
    גיא
    29/09/2023

היי. ייעצו לי לשאול אימבריאולוג.

כרומוזום 21 - P1
    בפירוט רשום Mosiac 21 - Del 35% .

א. מה זה אומר? האם יש פה סיכוי לתסמונת דאון?
    ב. האם זה משהו קטן שאפשר להתעלם ממנו?
    ג. האם זה מעלה סיכוי להפלה/ דברים אחרים?

מהקליניקה אמרו לי שזה לא "תקין" ולהתייעץ עם מומחה. יש גם מישהו שאמר לי שבגלל שחסר שם קצת Mosiac מכרומזום 21 או משהו כזה זה אפילו נחשב בטוח ובסהכ חסר קצת מאיזה דגימה קטנה ולהתעלם. בבקשה עזרה כי אני מאד אבוד ומבולבל

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אליעזר גירש - 053-4877802

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסבר תוצאות של pgs

הוספת תגובה

תמונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה

ד``ר אליעזר גירש
    30/09/2023

שלום גיא,
    יותר ידוע על חסר מקטע על גבי זרוע הארוך (q) שבכרומוזום 21 ופחות על זרוע הקצר (p). כאמבריולוג, איני יכול לתת יעוץ בתחום הגנטי. מבחינה אמבריולוגית, כנראה, עובר כזה יכול להיתפתח ולתת הריון עד הלידה, אך סיבוכים מבחינת תופעות הקשורות לגנטיקה של חסרים על גבי כרומוזום 21 איני יכול לתת תשובות, זה לא בתחום ההתמחות שלי. יש לפנות לגנטיקאי.
    לגבי תסמונת דאון, לדעתי אין מה לחשוש, בגלל שבתסמונת דאון מדובר בעודף ולא בחסר מקטעים של כרומוזום 21, אבל תסמונות אחרות או תופעות שונות אחרות בהחלט יכולות להופיע, לכן אני ממליץ בחום לפנות ליעוץ גנטי אצל גנטיקאי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו