מידע רפואי
פורומים
- יחסים, זוגיות ונישואין
- גניקולוגיה נערות
- הפרעות קשב וריכוז - טיפול לא תרופתי
- המופיליה
- תזונת ילדים, השמנת ילדים
- פטרת ציפורניים
- הומואים, לסביות
- גיל המעבר
- כושר גופני לילדים, כושר גופני לנוער
- ארגונומיה, סביבת עבודה
- נוירולוגיה ילדים
- מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה
- איסוף ושימור דם טבורי, תאי גזע וגנטיקה
- אלרגיה, טיפול באלרגיות
- צמחי מרפא
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
גור רינת - שיטת אלכסנדר
לימוד יציבה נכונה עי" הכרה בהרגלים לא נכונים והיכולת לשנותם. הקלה ומניעה של כאבי צוואר, גב , ברכיים ועוד. מתאים במיוחד למוסיקאים, רקדנים, אנשי תיאטרון וספורטאיםד"ר עדי אדר
מומחה לנוירולוגיית ילדים דר` עדי אדר הינו מומחה לנוירולוגיה והתפתחות הילד, כיום מנהל את מכון אדר , מכון ארצי לאבחון הפרעות קשב וריכוז, נירולוגיה ילדים. מכון אדר זכה גם השנה בסקר שביעות רצון של כללית מושלם. כמו כן תחומי העיסוק של דר` אדר כוללים כאבי ראש, הפרעות תנועה, טיקים.
מנהל הפורום

053-4877802
053-4877802 ללא פרסום בפורום
- הסבר תוצאות של pgsגיא29/09/2023
היי. ייעצו לי לשאול אימבריאולוג.
כרומוזום 21 - P1
בפירוט רשום Mosiac 21 - Del 35% .
א. מה זה אומר? האם יש פה סיכוי לתסמונת דאון?
ב. האם זה משהו קטן שאפשר להתעלם ממנו?
ג. האם זה מעלה סיכוי להפלה/ דברים אחרים?
מהקליניקה אמרו לי שזה לא "תקין" ולהתייעץ עם מומחה. יש גם מישהו שאמר לי שבגלל שחסר שם קצת Mosiac מכרומזום 21 או משהו כזה זה אפילו נחשב בטוח ובסהכ חסר קצת מאיזה דגימה קטנה ולהתעלם. בבקשה עזרה כי אני מאד אבוד ומבולבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר אליעזר גירש30/09/2023שלום גיא,
יותר ידוע על חסר מקטע על גבי זרוע הארוך (q) שבכרומוזום 21 ופחות על זרוע הקצר (p). כאמבריולוג, איני יכול לתת יעוץ בתחום הגנטי. מבחינה אמבריולוגית, כנראה, עובר כזה יכול להיתפתח ולתת הריון עד הלידה, אך סיבוכים מבחינת תופעות הקשורות לגנטיקה של חסרים על גבי כרומוזום 21 איני יכול לתת תשובות, זה לא בתחום ההתמחות שלי. יש לפנות לגנטיקאי.
לגבי תסמונת דאון, לדעתי אין מה לחשוש, בגלל שבתסמונת דאון מדובר בעודף ולא בחסר מקטעים של כרומוזום 21, אבל תסמונות אחרות או תופעות שונות אחרות בהחלט יכולות להופיע, לכן אני ממליץ בחום לפנות ליעוץ גנטי אצל גנטיקאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?