המשך הודעה הקודמת

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• המשך הודעה הקודמת
    רחל
    03/12/2023

שלום דר' יש לי עוד שאלה ברשותך .הרופא רוצה הפעם לעשות החזרה טריה של עובר . או לדגום אותו ביום שלוש ולגדל עד יום חמש ולהחזיר טרי . או לגדל עד יום חמש ולהחזיר יום למחרת בבוקר (יום 6) . מכיוון שהיו לי 7 החזרות של עוברים יום 5 מוקפאים באיכות טובה ורק פעמיים נקלט והיה הריון כימי ושק הריון ריק הרופא הציע להחזיר עובר טרי הפעם . היה לי גם 4 הריונות ספונטניים שרק באחד מהם היה לי עובר בריאי וזו הילדה שלי כל השאר היו עם איקס שביר . ועברתי הפלות כל הבדיקות שלי תקינות כולל קריוטיפ ,סקר גנטי מורחב ,פרופיל הורמונלי ,צילום רחם,היסטרוסקופיה הכל מהכל . ולכן בבקשה דר' תוכל לומר לי מה הכי כדאי לעשות. האם אפשרי להחזיר עובר יום 5 ביום 6 ? או שעדיף לדגום ביום 3 לגדל עד יום 5 ולהחזיר טרי ? . תודה דר' .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המשך הודעה הקודמת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דגימת עובר

ד''ר אליעזר גירש
    03/12/2023

שלום רחל,
    לכל דבר יש פלוסים ומינוסים. אם דוגמים עובר ביום 3 ומבצעים החזרת העובר ביום 5, יש פלוס: יומיים לבדיקה גנטית וזמן לקבלת התוצאה. מינוס: דגימת תאי עובר כאשר ביום 3 אין עדיין בעובר הרבה תאים ולכן, בדרך כלל, דוגמים תא אחד (או שניים). תהליך טראומתי יותר עבור עובר בן 3 ימים ביחס לעובר בן 5 ימים.
    דגימת עובר ביום 5 מאפשרת לקבל יותר תאים (5-6) לבדיקה ותהליך זה פחות טראומתי עבור העובר. מצד שני, לא תמיד מספיקים לתת תשובה מבדיקה גנטית למחרת, יום 6, כאשר רוצים לבצע את החזרתו לרחם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דגימת עובר

רחל
    05/12/2023

תודה דר' התייעצנו עם המעבדה ונאמר לנו שכן אפשר לתת תשובה תוך יממה ולעשות החזרה למחרת בבוקר . האם לדעתך זה נכון להחזיר עובר 5 למחרת (כבר נחשב יום 6) . ? תודה על המענה ובסבלנות שלך דר' זה לא מובן מאליו .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    05/12/2023

שלום רחל,
    אין שום בעיה להחזיר עובר של יום 6 לרחם כאשר רירית הרחם גם כן מוכן ליום 6.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו