מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המשך הודעה הקודמתרחל03/12/2023
שלום דר' יש לי עוד שאלה ברשותך .הרופא רוצה הפעם לעשות החזרה טריה של עובר . או לדגום אותו ביום שלוש ולגדל עד יום חמש ולהחזיר טרי . או לגדל עד יום חמש ולהחזיר יום למחרת בבוקר (יום 6) . מכיוון שהיו לי 7 החזרות של עוברים יום 5 מוקפאים באיכות טובה ורק פעמיים נקלט והיה הריון כימי ושק הריון ריק הרופא הציע להחזיר עובר טרי הפעם . היה לי גם 4 הריונות ספונטניים שרק באחד מהם היה לי עובר בריאי וזו הילדה שלי כל השאר היו עם איקס שביר . ועברתי הפלות כל הבדיקות שלי תקינות כולל קריוטיפ ,סקר גנטי מורחב ,פרופיל הורמונלי ,צילום רחם,היסטרוסקופיה הכל מהכל . ולכן בבקשה דר' תוכל לומר לי מה הכי כדאי לעשות. האם אפשרי להחזיר עובר יום 5 ביום 6 ? או שעדיף לדגום ביום 3 לגדל עד יום 5 ולהחזיר טרי ? . תודה דר' .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דגימת עובר
ד''ר אליעזר גירש03/12/2023שלום רחל,
לכל דבר יש פלוסים ומינוסים. אם דוגמים עובר ביום 3 ומבצעים החזרת העובר ביום 5, יש פלוס: יומיים לבדיקה גנטית וזמן לקבלת התוצאה. מינוס: דגימת תאי עובר כאשר ביום 3 אין עדיין בעובר הרבה תאים ולכן, בדרך כלל, דוגמים תא אחד (או שניים). תהליך טראומתי יותר עבור עובר בן 3 ימים ביחס לעובר בן 5 ימים.
דגימת עובר ביום 5 מאפשרת לקבל יותר תאים (5-6) לבדיקה ותהליך זה פחות טראומתי עבור העובר. מצד שני, לא תמיד מספיקים לתת תשובה מבדיקה גנטית למחרת, יום 6, כאשר רוצים לבצע את החזרתו לרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדגימת עובר
רחל05/12/2023תודה דר' התייעצנו עם המעבדה ונאמר לנו שכן אפשר לתת תשובה תוך יממה ולעשות החזרה למחרת בבוקר . האם לדעתך זה נכון להחזיר עובר 5 למחרת (כבר נחשב יום 6) . ? תודה על המענה ובסבלנות שלך דר' זה לא מובן מאליו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה
ד''ר אליעזר גירש05/12/2023שלום רחל,
אין שום בעיה להחזיר עובר של יום 6 לרחם כאשר רירית הרחם גם כן מוכן ליום 6.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)