נטילת כדור מעכב אלפא 5 רדוקטאז

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• נטילת כדור מעכב אלפא 5 רדוקטאז
    הדר
    02/02/2024

היי, בת 34 רווקה, תת פעילות בלוטת תריס, מאוזנת מחזור סדיר. התחלתי טיפול נגד נשירת שיער וכחלק ממנו הומלץ לי לנטול כדורים מעכבי אלפא 5 רדוקטאז. רציתי לדעת אם יש סיכון בנטילתם? האם משפיע על הפוריות? נטלתי את הכדור במשך ארבעה ימים, ומאז אני חווה כאבים בבטן התחתונה. מציינת כי אלו היו ימים של ביוץ, נבדקתי אצל רופאת נשים, טענה שהכל בסדר וייתכן שזה באמת כאבי ביוץ אך עדיין שלחה אותי לבדיקת שתן ודם. לפעמים אני חווה כאבי ביוץ אבל לא זכור לי שנמשך כמה ימים ובעוצמה שכזאת. תוהה האם יש קשר בין נטילת הכדור לכאבים?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    03/02/2024

שלום הדר,
    מעכב של 5-אלפה רדוקטאז אינו משפיע על מחזור וביוץ אצל נשים. הייתה עבודה אחת הטוענת שיכולה להיות השפעה שלילית על איכות הביציות, אבל אין לזה הוכחות חותכות. מעכב של 5-אלפה רדוקטאז משפיע שלילית על פוריות גברים, אך לא אצל נשים.
    מעכב של 5-אלפה רדוקטאז יכול להשפיע על התפתחות עובר, לכן לא מומלץ להשתמש בזמן ההריון.
    שוב, אין השפעה ידועה שלילית של מעכב של 5-אלפה רדוקטאז על מחזור וביוץ אצל נשים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה לגבי מעכב של 5-אלפה רדוקטאז

הדר
    04/02/2024

בהמשך לשאלה שלי, האם נטילת הכדורים האלו יכולים לגרום לכיווצים ברחם?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    05/02/2024

לא חושב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו