בדיקות זרע + הורמונים

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• בדיקות זרע + הורמונים
    נדב אאאאאאאאא
    12/09/2008

שלום: בצעתי שני בדיקות זרע בסרכוז גבוה, תוצאה ש"לא נמצא זרע". כשהייתי ילד עברתי בהצלחה שני ניתוחים של אשכים טמירים. בדיקות הורמונים: LH 7.1 FSH 7.1 TESTOSTERON 24.9 אם אני לא טועה בטווח המותר. שאלות: 1. למה לא נמצא זרע ? מה יכולה להיות הבעיה ? 2. האם זה אומר שאני עקר ? מה הסיכוי שלי לילדים ? 3. אם ההורמונים תקינים וכן אמור להיות זרע, האם מדובר בחסימה ? 4. קראתי שיש ניתוחון לשאיבת זרע והקפאה/הפריה, מה הסיכויים ? 5. האם ניתוח אשכים טמירים יכול להיות הגורם ? עברתי א.ס אשכים ועדיין אין לי תשובות, יש לי תור לרופא בעוד שבועיים. נא לתת תשובה מפורטת(אם אפשר לפי מספור השאלות). תודה רבה והמון בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות זרע + הורמונים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר זרעונים במירוק

ד''ר אליעזר גירש
    15/09/2008

שלום נדב,
    אכן אשכים תמירים יכולים לגרום למצב של חוסר זרעונים בגיל הבגרות. זה תלוי גם באיזה גיל בוצע הניתוח להורדת אשכים למקומם. סיבה נוספת יכולה להיות גנטית. רצוי לבצע בדיקת קריוטיפ ובנוסף לבחון חסרים בכרומוזום Y. כדאי לבצע בדיקת אולטראסאונד.
    במקרים של חסימה, בדרך כלל, המירוק השני, תוך זמן קצר לאחר מירוק הראשון יכול לתת תוצאה חיובית, ז.א. נוכחות זרעונים במירוק.
    יש סיכוי אולי למצוא זרעונים בביופסית אשכים (TESA, TESE, TEFNA או ביופסיה מסוג אחר). רק לאחר כל הבירורים היתי ממליץ לבצע ביופסית אשכים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו