מורפולוגיה ירודה - המשך לשאלה

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• מורפולוגיה ירודה - המשך לשאלה
    ליאור
    16/10/2008

לאחר תוצאות הבדיקה פניתי לאורולוג אחר שאמר לי "הכל נראה תקין, תעשה בדיקת US נוספת בעוד כחצי שנה ותחזור אלי עם תוצאות" להלן תוצאות הבדיקה : US - 29/7/08 אשכים שני אשכים בגודל ומרקם תקינים, אפידידימים לא מעובים, אין עדות להיפרמיה, אין עדות להידרוצלה, אין עדות לוריקוצלה. הודגם מוקד היפראקוגני אחורי יציב ימינה לקו האמצע מייצג ככל הנראה ורידים תרומבוטים ללא זרימה בדופלר צבע כולל בולסלוה. לסיכום: ממצא יציב. למעקב שנתי. פניתי שוב אל האורולוג, הוא עבר על תוצאות הצילום ואמר "הכל בסדר, תבוא אלי למעקב בעוד שנה" ביקשתי מהאורולוג להרגיש שוב את הגוש\וריד שיש לי מאחר שזה מפריע לי ומדאיג אותי. הוא בדק זאת ואמר שהכל בסדר. יש לציין שכאשר אני נמצא אצל אורולוג\בבדיקת US הגוש\וריד כאילו נעלם\מתחבא ואני לא בטוח שהוא נראה כפי שהוא באמת, ושאני מרגיש אותו. שמתי לב לאחרונה שהוא בולט \ ניתן להרגישו בעת זיקפה, כמו כן אני מרגיש מאין קור באיזור שלו מיד לאחר שפיכה. לאור התחושה שלי החלטתי לעשות בדיקת זרע בכדי לוודא שאין ירידה באיכות הזרע. להלן תוצאות הבדיקה: 8/10/08 - בדיקת זרע semen color - normal semen volume - 3.2 ml semen viscosity - normal sperm agglutination - normal semen ph - 7.9 concentration - 70 M/ml conc.prep - 224 M/ejaculat sperm in urine - 12 M/urine vitality - 75% sperm motility . prep - 25% local mobility - 5% morpho normal - 7% head abnormalities - 88% morpho def tail - 30% בעוד שבועיים יש לי תור לאורולוג. אני נורא מודאג בשל תוצאות בדיקת הזרע האחרונה ... האם ייתכן שהמדדים ירדו עוד עד למצב של עקרות ? כיצד ניתן לעצור זאת ? אודה לקבלת התייחסותך\המלצתך בברכה וחג שמח ליאור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לליאור

ד''ר אליעזר גירש
    20/10/2008

שלום ליאור,
    טוב שתהיה במעכב אצל אורולוג. האם בדיקות זרע בצעת תמיד באותה מעבדה? חלק מהבדיקה נעשה בצורה ויזואלית ולכן יתכנו הבדלים בין מעבדה אחת לשניה. רצוי להבדק תמיד באותה מעבדה על מנת להוריד % שגיה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו