פוריות והרגלי תזונה ואורח חיים

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• פוריות והרגלי תזונה ואורח חיים
    קריספי
    03/11/2008

שלום, האם אורח חיים של גבר בן 41 הצורך אלכוהול באופן סדיר (כ-10 מנות אלכוהול בשבוע), דיאטה כמעט צמחונית (מקבל תוסף ויטמין B12 אם כי הרמה בדם עדיין נמוכה), פעילות גופנית מתונה, יכול להשפיע על איכות הזרע? לפני 6 שנים נכנסנו להריון באופן טבעי ונולד לנו ילד. לאחר שנתיים של נסיונות להורות בשנית פנינו לבדיקות ותוצאת בדיקת זרע מדאיגה, זרע תקין 1% (אני מבין שהערך הנורמלי מעל 14%). שאר הפרמטרים תקינים. האם שינויים בהרגלי התזונה ותוסף ויטמנינים (vitamale) יכולים לשפר את איכות הזרע ואם כן תוך כמה זמן? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרגלי תזונה ופוריות הגבר

ד''ר אליעזר גירש
    03/11/2008

שלום קריספי,
    אתה בן 41, אתה צורך אלכוהול באופן סדיר. לא ברור לי מה זה 10 מנות אלכוהול לשבוע. זה 50 ג"ר כל מנה או 100 ג"ר או יותר? בעיקרון, שתית אלכוהול בכמות לא מופרזת אינה פוגעת באיכות הזרע, ראה גברים בארופה או בארה"ב.
    יתכן וקיימת ירידה באיכות הזרע עם הגיל, הדבר פורסם בספרות המדעית. פעילות גופנית מתונה יכולה לשפר כושר גופני, זרימת הדם וכך לעלות את הפוריות. אתה מזכיר נתילת ויטמין B12. B12 חשוב לפריון, אך ספיגתו לדם ממערכת העיכול תלויה בנוכחות גורם המופרש בקיבה. יתכן וצריכת אלכוהול מורידה רמת הפרשה של אותו גורם וכך B12 נספג פחות.
    1% של זרעונים תקינים מבחינה מורפולוגית בהחלט מהווה סיבה טובה לחוסר פריון. אני ממליץ לחזור על בדיקת זרע נוספת ואם עדיין יש בעיה, לפנות לאורולוג ולבצע בדיקה מקיפה כוללת אולטרסאונד אשכים, בחינת וריקוצלה, בחינת דלקת במערכת המין.
    תוסף תזונתי Vitamale יכול לשפר את איכות הזרע. יש לקחת אותו 3-6 חודשים ואז לבצע בדיקת זרע. אם יהיה שיפור - להמשיך לקחת אותו, ואם לא יהיה שיפור להפסיק.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

קריספי
    03/11/2008

האם מחסור בוויטמין B12 יכול להוות בעייה? בחיפוש זריז בגוגל לא מצאתי קשר כזה. מנת אלכוהול בד"כ מתכוונים למשקה אחד. 50 מ"ל משקה חריף או 350 מ"ל בירה או 180 מ"ל יין. עפ"י מה שקראתי זה נחשב הגבול העליון שבטוח לכבד ולכן אני משתדל לא לחרוג ממכסה זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר אליעזר גירש
    03/11/2008

ראה את תשובתי המלאה קודם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו