בדיקת זרע ניתוח וריקוצלה

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• בדיקת זרע ניתוח וריקוצלה
    משה
    06/11/2008

שלום, אני חייל בן 19.5 , לפני כמה חודשים אובחן אצלי וריקוצלה באשך שמאל בעקבות כאבים(שאגב מופיעים לפעמים בימין ולפעמים בשמאל) נשלחתי לבדיקת ספירת זרע שלהלן תוצאותיה: PH: 8.0 VOLUME: 4.5 COLOR: NORMAL VISCOSITY: NORMAL CONCENTRATION 41.00 10^6/ML TOTAL COUNT: 184.5 10^6 MOTILITY(<1H) 37.0% נבדק 30 דקות מהמתן Viability (<1h) 65.0% MOTILITY+4h 25% Viability +4h 63.0% total motile count 68.3 10^6 (בזמן הבדיקה של התנועתיות) אגב אני רוצה לציין שיום לפני הבדיקה אוננתי(לא עד הסוף) ויצא טיפה זרע לאחר הבדיקה הופנתי חזרה לאורולוג לאורולוג לא הייתה גישה לצילומי האולטראסאונד ולתוצאותיו, אך הוא בדק אותי פיזית וקבע שיש לי וריקוצלה בדרגה 2 והפנה אותי לניתוח. השאלה שלי האם יתכן שהבדיקה לא מהימנה עקב האוננות ויש סיכוי שהוריקוצלה אינו פוגע באיכות הזרע? והאם בכללי היא עד כדי כך גרועה? והאם במצב הנוכחי אישה לא תוכל להרות מזרע באיכות כזו? האם יש סיכוי שבעקבות מעבר לשירות סדיר ששם קיים פחות מאמץ איכות הזרע תשתפר לבד ללא התערבות חירוגית? והאם הניתוח יכול להידחות לעוד שנה או שזה דחוף? אני יודע שאני קצת שואל הרבה פשוט אני ממש מפחד והרופאים הצבאיים ממש לא סימפטיים ואדישים לדאגות הפציינטים מודיעים על צורך בניתוח בקרירות ופשוט "מנפנפים אותך". תודה רבה על העזרה והאוזן הקשבת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת זרע ניתוח וריקוצלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• וריקוצלה

ד''ר אליעזר גירש
    08/11/2008

שלום משה,
    ואריקוצלה היא מחלה של כלי דם באשך. ואריקוצלה נובעת מהרס שסתומים חד כיווניים. זה גורם לזרימה בכיוון הפוך של דם הורידי. זרימת הדם בכיוון הפוך גורמת ל- hypertermia ול- hypoxia. לחץ הידרוסטטי על רקמת האשך במחלה זו הוא פי 7-8 ממה שאשך יכול לסת. טיפול נכון יביא לשיפור תוך 4-12 חודשים ואז יש שוב ירידה. המחלה גורמת לירידה בייצור טסטוסטרון ולפגיעה בייצור זרעונים. בואריקוצלה הפגם בזרעונים הוא פגם במבנה הראש וכרומטין (חומר גנטי) אינו דחוס.
    ב- 30% מהמטופלים יש הצלחה בטיפולי ואריקוצלה. ב- 70% מהמטופלים הבעיה חוזרת והסיבה היא בכך שבטיפול עצמו קשה מאוד להגיע לכל המקומות הבעייתיים שבוריד האשך.
    לכן לפי מצב המתואר אין טיפול ניתוחי מבטיח לך פתרון הולם, במיוחד ואתה חייל ולא מתכנן להקים משפחה עם ילדים כרגע. אני ממליץ על שני דברים: 1) להיות במעקב אצל רופא אורולוג, לבצע בדיקות אשכים תקופתית כולל בדיקת זרע ולפי חומרת המצב להחליט לגבי ניתוח. 2) אפשרות נוספת שלא מקובלת עדיין היום זה לתת מנה או שתי מנות זרע במצב טוב ולשמור מנות אלה בבנק זרע (בית חולים או בנק זרע פרטי) כגיבוי לעתיד. במנות אלה יהיה אפשר להשתמש (במידה ומצבך מבחינת הפוריות ידרדר) גם לאחר מספר שנים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ....

משה
    10/11/2008

קודם כל תודה על התגובה שנית אני רוצה לדעת אם הבנתי טוב כרגע אתה ממליץ לא לבצע את הניתוח? וברגע שילדים ומשפחה יהיו בתכנון כן לבצע? ומה עושים 70% מהמטופלים? מבצעים את הניתוח כל פרק זמן מסויים? והאם בסופו של דבר עם כל הטיפולים האם הרוב כן מצליחים להביא ילדים בריאים? והאם האוננות בלילה שלפני(אמנם לא עד הסוף אבל יצא קצת...) משפיעה על תוצאות הבדיקה? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר אליעזר גירש
    12/11/2008

אפשר להקפיא זרע ל"מצב חירום". לגבי ניתוח ואריקוצלה, לפעמים חוזרים על הניתוח. כשתגיע לתקופה בה תרצה ילדים יהיה צורך לעשות ערכת מצבך מחדש.
    על מנת לקבל תוצאות אמינות של בדיקת זרע מקובל להתנזר 2-4 ימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו