מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מורפולוגיית זרע בעייתיתיהושע07/12/2008
שלום, אני בן 31 ואשתי בת 30. אנו מנסים להרות מזה 4 חודשים. עברתי בדיקת זרע במכון לבריאות האישה ברמת אביב וקיבלתי את התוצאות הבאות: דגימה מקורית: תקופת התנזרות: 5 ימים צבע: צהבהב התנזלות לאחר 30 דקות: +++ (תקין) נפח: 6.5 מ"ל ריכוז: 29 מליון תאי זרע/מ"ל pH: 7.8 תנועתיות: 48% סוג תנועה: פרוגרסיבית 34% (אין תוצאות עבור אסטנית, מקומית וסיבובית) לויקוציטים: 1.2/מ"ל (אני מניח 1.2 מליון) אגלוטינציות: שלילי SWIM UP: ריכוז: 28 מליון תאי זרע/מ"ל תנועתיות: 79% Total motile count: 11 million מורפולוגיה לפי Kruger strict criteria: תאים תקינים: 4% פתולוגית ראש: 81% פתולוגית זנב: 15% יש לי מספר שאלות: 1. מהם הסיכויים להרות באופן טבעי לאור נתוני המורפולוגיה? 2. האם השבחת זרע יכולה לסייע כאשר אחוז התאים התקינים נמוך או שיש לבחור בטיפול אחר? 3. מזה כמה חודשים אני חש מדי פעם כאב עמום באשך השמאלי. מקריאה בנושא הבנתי שיתכן שמדובר בווריקוצל. האם יכולה להיות לכך השפעה על נתוני המורפולוגיה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש09/12/2008שלום יהושע,
לפי התוצאות, הבעיה העקרית היא חוסר בזרעונים בעלי מורפולוגיה תקינה. גם עם מורפולוגיה לא תקינה ניתן לקבל הריון אך בסיכוי נמוך יותר מאשר במצב של זרעונים בעלי מורפולוגיה תקינה. אפשר להמשיך עם הזרעה תוך רחמית ובמידה ולא מצליחים לאחר מספר נסיונות קושלים יש מקום לטיפולים בהפריה חוץ גופית. ממליץ לפנות לרופא פריון ובמקביל לאורולוג על מנת לשלול ואריקוצלה. במצב של ואריקוצלה קיימת ירידה באיכות הזרעונים וזה ניתן לטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)