mesa/tese

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• mesa/tese
    אייל
    25/12/2008

שלום אנו עומדים לפני תהליך IVF. אני בגיל 37.מצב ההורמונים שלי תקין,יש לי ילדה וכן אישתי עברה הפלה לפני חצי שנה,כמו כן עברתי ניתוח שבר במפשעה בהיותי בן 5..בשתי בדיקות זרע שעשיתי לאחרונה נמצאו שני זרעים בזירמה בלבד לפני סירכוז. הרופא ביחידת ה IVF המליץ לי לעשות ניתוח TESE כגיבוי ביום שאיבת הביציות של אישתי.האם ניתן לבצע MESA או PESA במקום TESE כי כפי שאני מבין מדובר בהליך פשוט יותר?האם אפשר בהליך זה לקבל כמות דומה של זרעים בשאיבה? כמו כן האם ניתן לסמוך על כך שאם היו לי מספר זרעים בודד בבדיקות אזי ביום שאיבת הביציות יהיו לי גם כן מספר שיספיק למיקרומניפולציה? כמו כן האם ניתן לבצע שאיבת זרע מספר ימים לפני שאיבת אפילו במרכז רפואי שונה מזה שבו אישתי תעשה את ההפריה של הביציות ולהקפיא? אנו מאוד מתלבטים ואודה על תשובתך. אייל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    mesa/tese

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביופסיה של אשך

ד''ר אליעזר גירש
    25/12/2008

שלום אייל,

קודם כל אם נמצאו שני זרעונים בבדיקת המירוק (בד"כ בודקים בקמרה על שם מקלר), זה אומר שיש לך 200000 זרעונים למיליליטר נוזל הזרע. במידה ויש לך יותר ממיליליטר זרע יש גם יותר זרעונים. עבור ICSI (מיקרומניפולציה) אתם זקוקים למספר זרעונים בודדים בלבד (בין 1 עד 20 בערך, לפי מספר ביציות), כך שלמטרת טיפול IVF יש לך מספיק זרעונים ואין צורך לבצע שום פעולה כירורגית. חבל לפצוע את האשך ולגרום לנזק בזמן שיש זרעונים בצורה טבעית, במירוק. בחלק מהמיקרים נתינת מירוק שני (כשעה - שעתיים לאחר המירוק הראשון) מקבלים יותר זרעונים במירוק. ניתן גם להקפיא אותם ולשמור כ"גיבוי".
    לגבי שאלה האם ניתן לבצע פעולה כירורגית מספר ימים קודם לשאיבת ביציות, התשובה היא כן. לאחר שאיבה מהאשך ניתן להקפיא את הזרעונים ולהשתמש בהם לפי הצורך, ז.א. להפשיר אותם ביום שאיבת הביציות ובמידה וסרידותם טובה להשתמש ל- ICSI.
    ממליץ לקחת תוסף תזונתי Vitamale לשיפור כמות ואיכות הזרעונים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

אייל
    26/12/2008

תודה על תשובתך ד"ר עזרת לי מאוד אייל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו