איכות זרע-צריך עזרה

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• איכות זרע-צריך עזרה
    איתי
    23/02/2009

שלום קיבלתי כרגע תוצאות בדיקת הזרע-מאד התאכזבתי ריכוזיות תקינה 26 מיליון תנועתיות תקינה 53 אחוז לאחר שעה 44 אחוז לאחר 4 אך מורפולוגיה 2 אחוז שזה כנראה לא טוב רשום שצריך מעל 14 אחוז אני בן 32 ואשתי בת 28 עם שחלות פולציסטיות ווסת לא סדיר הרופא המליץ להתחיל בהזרעה שאלותי: 1.האם איכות הזרע לא תקינה מכיוון טווח הימים לבדיקה (קיימנו יחסים בראשון בוקר. בדיקת הזרע בוצעה ברביעי בבוקר- האם לבקש לבצע שוב בדיקה?? 2.האם בתהליך ההשבחה הופכים את איכות הזרע לטובה מאד? ומכאן ניתן לומר שמרגע ההשבחה כעת הזרע מצויין להפרייה או שמא עדיין זה לא מגדיל משמעותית את איכות הזרע? כוונותיי הם, האם לאחר ההשבחה הופכים את איכותו מ2 אחוז שיש לי כיום ,למעל 14 אחוז שזה מה שצריך להיות. 3.מהם אחוזי ההצלחה של תהליכי הזרעה עם הנתונים המצויינים לעיל שלי ושל אשתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איכות זרע-צריך עזרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מורפולוגיה ירודה

ד''ר אליעזר גירש
    23/02/2009

שלום איתי,
    אתם צעירים ולשניכם יש בעית פריון. אתייחס למצבך. סה"כ גם ריכוז הזרעונים וגם % תנועתיות הם בגדר הנורמה. חסר לי נתון לגבי נפח המירוק. הבעיה היא כפי שציינת: אחוז זרעונים בעלי צורניות תקינה נמוך. לשאלותך:
    1. טווח התנזרות הוא עד 6 ימים. לדעתי, האופטימום הוא 2-4 ימים.
    2. בתהליך השבחה אין משביחים זרע! זה מוסג לא נכון שלצערי משתמשים בו עד היום. בתהליך הכנה להזרעה, מפרידים את המקטע של זרעונים בעלי תנועתיות טובה משר הזרעונים (מתים, או חיים אך בעלי תנועתיות נמוכה). המורפולוגיה בדרך כלל נשמרת במקטע הפעיל (מקטע המופרד עם זרעונים בתנועתיות טובה) לעומת המקטע שאינו פעיל. כוונתי היא שגם לאחר הכנת זרע ל- IUI המורפולוגיה תשאר כ- 2% תקינים.
    3. אחוזי הצלחה בהזרעה תוך רחמית הם בערך 25%. אם לקחת בחשבון את המצב של שחלות פוליציסטיות אז % הצלחה יורד.
    אני ממליץ לגשת לרופא אורולוג להבדק: מצב וריקוצלה, אולטרסאונד אשכים וגם דופלר.
    במקביל להתחיל טיפולי פריון. ממליץ להעזר בתוסף תזונתי Vitamale המיועד לשפר איכות הזרע. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מורפולוגיה-

איתי
    24/02/2009

תודה רבה על התגובה המהירה. באמת. האם זה המירוק? Vicosity: normal ph: 8.4 volume:2.50ml לא ענית לי 1. האם אתה ממליץ לבקש בדיקת זרע נוספת בגלל טווח ההתנזרות בו ביצענו את הבדיקה. והאם זו יכולה להיות הסיבה למורפולוגיה נמוכה 2.האם 2 אחוז שיש לי זו מורפולוגיה גרועה?(כך שגם בנסיון הזרעתה של אשתי שתחיה הסיכויים יהיו נמוכים-תוכל לומר לי באחוזים מה הסיכויים בהזרעה עם מורפולוגיה כזו לעומת מורפולוגיה של 10 אחוז לדוגמא) 2. כמו כן חשוב לי להבין האם המורפולוגיה שלי הנמוכה (2 אחוז) יכולה להשתפר ולעלות ואם כן לאן כבר היא יכולה להגיע(הכי כנה שאפשר). כי משתמע. שהמורפולוגיה היא יחסית גורם מכריע ביכולת הפריה לעומת גורמים כמו תנועתיות וריכוזיות. 3. אני עושה הרבה ספורט. 3 פעמים סקווש ובנוסף פעם בשבוע מכון כושר הכולל ריצה של 5 ק"מ. אני לא לובש בדר"כ תחתוני בוקסר כי אם תחתוני צמודים (טנגה כמדומני). אני רוכב על קטנוע ויושב הרבה אל מול מחשב ושוב האם גורמים אלו משפיעים בצורה אמיתית על המורפולוגיה. האם לשנותם ואיזו השפעה יכולה להיות בשינוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאיתי

ד''ר אליעזר גירש
    24/02/2009

שלום איתי,
    אם היתה קורא את תשובתי הקודמת בעיון היתה מוצא תשובות לשאלותך. בקצרה, טווח התנזרות אצלך היה 3 ימים ואני כתבתי שהתנזרות של 2-4 ימים זה זמן טוב. ימי התנזרות אינם משפיעים על מורפולוגיה של זרעונים. לא ניתן לנבא באיזה מורפולוגיה יתקבל הריון, אך אנחנו יודעים כי ככל שמורפולוגיה ירודה יותר כך הסיכוי נמוך יותר לקבל עובר תקין וכך ההריון.
    פעילות ספורטיבית יכולה רק לעזור ולא להפריע.
    ממליץ על תוסף תזונתי Vitamale המיועד לשיפור איכות הזרע.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו