בדיקת PCT ואמינותה

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• בדיקת PCT ואמינותה
    רמי
    08/05/2009

אני ואשתי נשואים מזה כשנתיים, לאחר שכולם אמרו לנו להירגע ואין לחץ וראינו ששום דבר לא התקדם החלטנו לגשת לבדיקות, מאחר ואני בחור דתי החלטנו בהמלצת הרבנים לבצע בדיקת PCT, הבדיקה נעשתה בבית כאשר לאחר המעשה אשתי נעמדה והחומר נזל לתוך כוסית כאשר המסירה במרפאה היתה כשעה לאחר מכן, התוצאות היו גרועות לחלוטין לפי ה"פרצוף" הרופא, הוא אמר שלא נמצא דבר, מה אנו אמורים לעשות? מה אמינות הבדיקה? כיצד התנאים הסיביבתיים משפיעים על תוצאותיה? אני מודאג מאוד מהמצב ומבקש עזרה

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת PCT ואמינותה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת PCT

ד''ר אליעזר גירש
    08/05/2009

שלום רמי,

מה שעשיתם זה לא בדיקת PCT. מה שעשיתם זה אספתם זרע שנשפח מנרתיק לאחר המשגל. זה גם בסדר כי גם בשיטה זו ניתן לבחון מצב הזרע, אם כי השיטה הזאת לא מדוייקת. לבדיקה מדוייקת במעבדה צריך לאסוף את כל המירוק ולשם כך עבור מגזר הדתי קיים קונדום ללא חומר קוטל זרה וכך ביחסי מין עם קונדום זה ניתן לאסוף את כל המירוק ולבחונו במעבדה.
    PCT זה בדיקה לנוכחות זרעונים וכושר תנועתם וחדירתם דרך ריר המופרש מצוור הרחם בזמן סביב ביוץ, לכן צריך לקיים יחסי מין עבור בדיקת PCT כמה שקרוב לביוץ. לאחר משגל סביב הביוץ ניגשים לרופא גינקולוג והוא מוציא דגימת ריר הצווארי לבדיקת PCT. הבדיקה נעשת בין 4 שעות עד 10 שעות לאחר המשגל.
    אני ממליץ לבצע בדיקת זרע למגזר דתי בעזרת קונדום שהזכרתי, אותו ניתן לקנות במכון פוע"ה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו