בעיות בזרע

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• בעיות בזרע
    עא
    13/06/2009

שלום.
    אני סובל מבעיה בכמות הזרעונים כמעט בחוסר מוחלט
    קיבלתי זריקות של מנוגון ופרוגניל ולא עזר הרבה והבדיקות הורמונאליות שלי תקינות
    גם לפני לקיחת הזריקות עברתי אני ואשתי תהליך של הפריה חוץ גופית כבר פעם שלישית
    פעם ראשונה הפריה הצליחה ואחרי החזרה לא התפתיח כלום ובשני הפעמים האחרונים לא התפתיח מההתחלה כלום ובפעם הראשונה אני השתמשתי בזריקות הנ"ל ובשני הפעמים האחרונים ללא זריקות אני רוצה עכשיו לחזור לזריקות למרות שהרופאים שאני מטופל אצלהם אמרו שההרמונים תקינים ולא צריך זריקות אני לא יודיע מה לעשות גם אשתי התחילה להלחץ מהמצב שלי עוד שאלה האם העבודה שלי משפיעה עלי אני טכנאי בחברת פלאפון עובד ליד צב"דים בעלי קרינה מאוד גבוהה ועם מכשירים סלולרים שגם הם בעלי קרינה ובטוח שזה גם משפינע עלי ואין לי עבודה אחרת לגשת אליה למרות שישלי תואר בהנדסאות מכשור רפואי ולא מוצא אני מבולבל ומרגיש שאני תוביע בתוך ים עזרו בבקשה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בזרע

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מאוט הזרעונים

ד''ר אליעזר גירש
    14/06/2009

שלום עא,

את הבעיה שלך צריך לחלק למספר גורמים.
    קודם כל הרופא המטפל שלך צודק בכך שאם יש לך רמות הורמונליות אנדוגניות תקינות אינך צריך תוספת של מנוגון ופרגניל, שהם תרופות הורמונליות (הורמון FSH והורמון LH) הנחוצים לתפקוד האשך וייצור הזרעונים.
    מצד שני, אם הורמונים הטבעיים שלך קיימים, אך הפעילות שלהם נמוכה (למשל בגלל פגם קל במבנה ההורמון), אז רמתן יכולה להיות תקינה או מוגברת, אך ירודה מבחינת הפעילות והשפעה על אשך וייצור הזרעונים. במקרה כזה תוספת של הורמונים יכולה להטיב. היתה לך הטבה מסויימת בזמן שלקחת הורמונים בזריקות, אך זה לא ודאי שהטבה היא בעקבות הטיפול. אולי יש מקום לשקול טיפול זה שוב ולאורך זמן.
    דבר שלישי זה מקצוע שלך. היום ידוע שקרינה ככלל משפיעה שלילית על תפקוד המיני ועל פוריות הגבר. אצלך מדובר בקרינה גבוהה ועבודה עם מכשירים סלולריים שגם הם פוגעים בפריון. כך שתסיק מסקנות.
    אפשרות שיכולה אולי לשפר את מצבך היא נטילת Vitamale, תוסף תזונתי המיועד לשיפור איכות הזרע. שווה לנסות.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו