לויקוציטים

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• לויקוציטים
    מנסה להרות
    29/06/2009

נראה לי שהשאלה שלי נדחקה מעט בטעות... אז אני מכניסה אותה שוב:

שלום לכם,
    מה משמעות הממצא בנתוני הזרע לצורך השבחה, בדבר לויקוציטים: לפני ההשבחה כתוב 'אין' ואחריה כתוב 'די הרבה'. בנוסף כתוב, תאים - מעט.

האם יש צורך בביצוע תרבית במקרה כזה?
    יש לציין כי יתר נתוני הזרגע טובים למדי.

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לויקוציטים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאוקוציטים

ד''ר אליעזר גירש
    30/06/2009

שלום אשתו של ערן,
    אם לא נמצאו לאוקוציטים לפני "השבחה", הם לא יכולים להופיע אחרי "השבחה" (לא משביחים את הזרע! מדובר בתהליך הפרדת מקטע של זרעונים פעילים מכלל הזרעונים).
    יש לציין שלא כל מעבדה אנדרולוגית מבצעת בדיקת לאוקוציטים, כי זה דורש תהליך מסויים שלא מתאפשר בכל מעבדה. במקרים מסויימים נצפים תאים עגולים שמקורם יכול להיות שונה ולא בהכרח מדובר בלאוקוציטים. לפעמים כדאי לבצע בדיקת זרע במעבדה אנדרולוגית נוספת, אחרת ולקבל חוות דעת נוספת ממקור שונה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה-אבל עוד לא ברור לי

מנסה להרות
    30/06/2009

תודה על התשובה, אבל לא לגמרי הבנתי - לעניות דעתך מדובר בטעות? אני חשבתי שאולי ריכוז הלאוקוציטים היה נמוך יותר לפני ה"השבחה" מאשר אחריה (ולו רק בשל הנפח המשתנה) ומסיבה זו נצפו לאוקוציטים לאחר התהליך. אם הבנתי אותך נכון, לא נראה לך הגיוני שלפני לא היו ואחרי יש?

ולגבי המושג "השבחה" - מקורו בטעות? אז איך אמורים לקרוא לתהליך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אליעזר גירש
    01/07/2009

שלום לך,
    בתהליך הפרדה של מקטע הפעיל של זרעונים מתבצע ניקוי של אותו המקטע ולכן, לא ברור לי איך לפני התהליך לא נמצאו לאוקוציטים ואחרי התהליך של ניקוי והפרדה נצפו לאוקוציטים ואפילו בריכוז גבוה, אחרת לא היו מציינים זאת.
    לגבי המוסג "השבחה", המוסג הוכנס לשימוש הרבה שנים קודם, בלי לתת הרבה מחשבה למשמעות של המילה וכך זה נשאר עד היום. לדעתי הגיע זמן לשנות את המוסג ולקרוא לפי מטרה של התהליך, ז.א. הכנת זרע ל- IUI או בעברית: הכנת זרע להזרעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו