זרע

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• זרע
    אמיר
    08/07/2009

שלום,

לפני כשנה התגלתה אצלי וריקוצלה. כשנשלחתי לבדיקת זרע התוצאות היו מאוד לא טובות (לדוגמא ריכוז - 0.14, מורפולוגיה 2% ועוד). כעת חצי שנה לאחר ביצוע צנתור לפתרון הבעיה בדיקת הזרע הינה כדלקמן :

viscosity - normal
    volume - 4 ml
    concetration - 50 million/ml
    motility 1 hr aftrer - 49%
    grade of motility - 2 3 4
    vitality 1 hr after - 66%
    normal morphology - 7%

העניין הוא שאני רווק בן 32 שלא להביא ילדים בשנתיים- שלוש הקרובות והבנתי שהוריקוצלה יכולה לחזור (למעשה לפני כמה שבועות החלו לי שוב כאבים באשך).
    ראשית, האם ניתן להכניס להריון ספונטני עם זרע כזה? האם המורפולוגיה צפויה עוד לעלות (אם זה קשור אני סובל גם מדלקת כרונית בערמונית)? האם כדאי לי להקפיא זרע?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זרע

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תיקון ואריקוצלה

ד''ר אליעזר גירש
    08/07/2009

שלום אמיר,
    טיפול נכון בואריקוצלה יביא לשיפור תוך 4-12 חודשים ואז יש שוב ירידה. המחלה גורמת לירידה בייצור טסטוסטרון ולפגיעה בייצור זרעונים. בואריקוצלה הפגם בזרעונים הוא פגם במבנה הראש וכרומטין (חומר גנטי) אינו דחוס. ב- 30% מהמטופלים יש הצלחה בטיפולי ואריקוצלה. ב- 70% מהמטופלים הבעיה חוזרת והסיבה היא בכך שבטיפול עצמו קשה מאוד להגיע לכל המקומות הבעייתיים שבוריד האשך.
    לכן לפי מצב המתואר אין טיפול ניתוחי מבטיח לך פתרון הולם לאורך זמן. אני ממליץ להקפיא כמה מנות זרע עכשיו כי כרגע יש לך זרע באיכות סבירה, כך שבטווח הרחוק תוכל להשתמש בהן . לא כל מרכז הרפואי מקפיא זרע, רק לאלה שנמצאים בטיפול פריון. כדאי לברר מי יסכים לקבל ולהקפיא. נסה בבנק זרע פרטי של מרכז רפואי אסותא.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו